Karmelklooster Drachten feestlocatie met een intieme sfeer

 • portfolio/2732/0_karmelklooster_drachten_buiten-bruiloft
 • portfolio/2732/2_karmelklooster_drachten_buiten-bruiloft
 • portfolio/2732/3_karmelklooster_drachten_high-tea
 • portfolio/2732/4_karmelklooster_drachten_trouwen
 • portfolio/2732/5_karmelklooster_drachten_huwelijksfeset
 • portfolio/2732/6_karmelklooster_drachten_bruidstaart
 • portfolio/2732/7_karmelklooster_drachten_tuin-bruiloft
 • portfolio/2732/0_karmelklooster_drachten_buiten-bruiloft
 • portfolio/2732/2_karmelklooster_drachten_buiten-bruiloft
 • portfolio/2732/3_karmelklooster_drachten_high-tea
 • portfolio/2732/4_karmelklooster_drachten_trouwen
 • portfolio/2732/5_karmelklooster_drachten_huwelijksfeset
 • portfolio/2732/6_karmelklooster_drachten_bruidstaart
 • portfolio/2732/7_karmelklooster_drachten_tuin-bruiloft

Uw bruiloft in een sfeervol kapel

Het Karmelklooster is unieke trouw- en feestlocatie in de gemeente Smallingerland. De kapel is sfeervol ingericht met een verrassende intieme atmosfeer. Je kunt in het kapel het burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk laten sluiten met een receptie, diner en feest. De locatie biedt aan maximaal 150 personen plaats, maar ook voor kleinere gezelschappen is de kapel zeer geschikt. Willen jullie de kapel bezichtigen? Jullie zijn van harte welkom! In verband met de beschikbaarheid is het goed om van te voren een afspraak te maken. 

Burgerlijk huwelijk

Voordat uw burgerlijk huwelijk wordt gesloten, wordt u ontvangen in de vogeltjeskamer. Onze bode ontvangt uw gasten en begeleidt hen naar de kapel. Het burgerlijk huwelijk duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Wilt u bepaalde muziek horen bij binnenkomst, na het ja-woord of ter afsluiting? Dan mag u deze muziek vooraf aan ons doorgeven. De bode zorgt ervoor dat de muziek op het juiste moment wordt afgepeeld. Er wordt voor bloemen en kaarsen gezorgd in de kapel en bij de entree. Na afloop mag er met echte rozenblaadjes gestrooid worden. Het is niet toegestaan om met rijst, confetti of plastic bloemblaadjes te strooien.

Kerkelijk huwelijk

U kunt in de kapel naast het burgerlijk huwelijk ook het kerkelijk huwelijk laten sluiten. De kapel van het klooster biedt een unieke ambiance. Gebruik van de vleugel is inbegrepen. 

Bruidsreportage

Het Karmelklooster is een schitterende locatie voor een bruidsreportage. De ommuurde slottuin, maar ook de binnentuin is schitterend voor uw fotoreportage. Gelegenheid tot het maken van trouwfoto's op de ochtend voor het huwelijk en tot één uur na het huwelijk of na de ontvangst of receptie met familie en vrienden. Wanneer u niet trouwt in het kapel, bent u ook van harte welkom voor het maken van foto's. De kosten voor het gebruik van de locatie zijn: € 75,-, een bijdrage die wordt gebruikt om het klooster voor de toekomst te bewaren. 

Feestelijke receptie

Vier samen met uw gasten deze schitterende dag bij Het Karmelklooster. Wellicht verrast u uw gasten met bruidstaart en koffie of thee, of zelfs champagne, in de kapel of binnentuin van het klooster. Wanneer het minder goed weer is, bouwen we de kapel na de huwelijksceremonie in korte tijd om tot een feestelijke ruimte voor een receptie of avondfeest. We kunnen verschillende hartige lekkernijen serveren: van een bittergarnituur met druiven en nootjes tot mini-broodjes zalm met roomkaas en bieslook. Onze kok zal u en uw gasten verwennen met een heerlijk diner. Er is ook ruimte voor muziek. We denken graag met u mee!  

Overnachten

Op de eerste etage van het klooster bevinden zich de originele cellen van de zusters. De cellen zijn eenvoudig ingericht met een goed bed, een stoel en een wastafel met warm- en koud stromend water. Er zijn 18 éénpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. Het is alleen mogelijk om als groep in het klooster te overnachten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk, receptie, diner of avondfeest ontvangen? Vul dan het formulier in of neem telefonisch contact met ons op. 

Karmelklooster Drachten

Burgemeester Wuiteweg 162
9203KP Drachten
0512-512103

Bezoek website  
Informatie / prijsaanvraag:
Voornaam:
Achternaam:
Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:
Trouwdatum:
Optie:
Duidelijke toelichting:

Meld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media