Karmelklooster Drachten overnachten in een sfeervol klooster

  • portfolio/2733/2_karmelklooster_drachten_accommodatie
  • portfolio/2733/3_karmelklooster_drachten_huwelijksnacht
  • portfolio/2733/2_karmelklooster_drachten_accommodatie
  • portfolio/2733/3_karmelklooster_drachten_huwelijksnacht

Uw mooiste dag in Friesland

Het Karmelklooster is een prachtige locatie voor uw mooiste dag. De kapel heeft een verrassende intieme atmosfeer. Bij het Karmelklooster kun je het burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk laten sluiten met een receptie, diner, feest en daarna kunt u de huwelijksnacht doorbrengen in één van de originele cellen van de zusters. U kunt alleen met een groep in ons klooster overnachten. Voor uw bruiloft biedt de Kapel plaats aan maximaal 150 personen, maar ook voor kleinere gezelschappen is de kapel zeer geschikt. Wilt u de kapel bezichtigen? Jullie zijn van harte welkom! In verband met de beschikbaarheid is het goed om van te voren een afspraak te maken. 

Burgerlijk huwelijk

Voordat het burgerlijk huwelijk wordt gesloten, wordt het bruidspaar ontvangen in de vogeltjeskamer. Onze bode ontvangt uw gasten en begeleidt hen naar de kapel. Het burgerlijk huwelijk duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Heeft u voorkeur voor bepaalde muziek bij binnenkomst, na de huwelijkssluiting of ter afsluiting? Dan mag u deze muziek vooraf aan ons overhandigen. De bode zorgt ervoor dat de muziek op het juiste moment afgespeeld wordt. Wij zorgen voor bloemen en kaarsen in de kapel en bij de entree. Na afloop mag er met echte rozenblaadjes worden gestrooid. Het is niet toegestaan om met rijst, confetti of plastic bloemblaadjes te strooien.

Kerkelijk huwelijk

U kunt in het Karmelklooster zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk laten sluiten. De kapel van het klooster biedt een sfeervolle ambiance. Gebruik van de vleugel is inbegrepen. 

Bruidsreportage

Voor de bruidsreportage hebben wij meerdere mogelijkheden. De ommuurde slottuin, maar ook de binnentuin is prachtig voor uw fotoreportage. Gelegenheid tot het maken van trouwfoto's op de ochtend voor het huwelijk en tot één uur na het huwelijk of na de ontvangst of receptie met familie en vrienden. Wanneer u niet op deze locatie trouwt, bent u ook van harte welkom voor het maken van foto's. De kosten voor het gebruik van de locatie zijn: € 75,-, een bijdrage die wordt gebruikt om het klooster voor de toekomst te bewaren. 

Feestelijke receptie

Vier uw mooiste dag bij het Karmelklooster in Drachten. Wellicht verrast u uw gasten met bruidstaart en koffie of thee, of zelfs champagne, in de kapel of binnentuin van het klooster. Wanneer het minder goed weer is, bouwen we de kapel na de huwelijksplechtigheid in korte tijd om tot een feestelijke ruimte voor een receptie of avondfeest. We kunnen verschillende hartige lekkernijen serveren: van een bittergarnituur met druiven en nootjes tot mini-broodjes zalm met roomkaas en bieslook. Onze kok zal u en uw gasten verwennen met een heerlijk diner. Er is ook ruimte voor muziek. We denken graag met u mee!  

Overnachten

Op de eerste etage van het klooster bevinden zich de originele cellen van de zusters. Deze kamers zijn eenvoudig ingericht met een goed bed, een stoel en een wastafel met warm- en koud stromend water. Er zijn 18 éénpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. U kunt alleen als groep in het klooster overnachten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van een burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk, receptie, diner of feest? Vul dan het formulier in of neem telefonisch contact met ons op. 

Karmelklooster Drachten

Burgemeester Wuiteweg 162
9203KP Drachten
0512-512103

Bezoek website  
Informatie / prijsaanvraag:
Voornaam:
Achternaam:
Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:
Trouwdatum:
Optie:
Duidelijke toelichting:

Meld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media