Trouwen in de gemeente Achtkarspelen

Nu je de pagina "Trouwen in de gemeente Achtkarspelen" bezoekt, zijn jullie dus al bezig met de voorbereiding op een unieke trouwdag. Maar daar komt nog wel het een en ander bij kijken. We hebben hier op "Trouwen in Friesland.nl" alles voor jullie op een rijtje gezet wat er allemaal nog geregeld moet worden voordat jullie kunnen trouwen in de gemeente Achtkarspelen. Bijvoorbeeld de melding van het voorgenomen huwelijk, het aanmelden van de gekozen trouwambtenaar, de trouwlocatie e.d. Ook tonen we je hier de kosten voor het trouwen in Achtkarspelen. 

Achtkarspelen_trouwen


De melding van het voorgenomen huwelijk

Het klinkt natuurlijk nogal officieel, die melding van het voorgenomen huwelijk. En dat is het ook wel een beetje. Bij die melding moet je in ieder geval alvast de trouwdatum doorgeven, de trouwlocatie en de trouwambtenaar. Verder nog een kopie van ID of paspoort van jullie beiden. Ook wil de gemeente weten of je kiest voor een trouwambtenaar van de gemeente of dat je een zelfstandige trouwambtenaar inhuurt. Mocht je nog geen trouwlocatie hebben gekozen, dan hebben wij nog wel een aantal tips voor je voor een unieke trouwlocatie in Friesland. De "melding voorgenomen huwelijk" kan online op de site van Achtkarspelen. Zorg ervoor dat je jullie DigiD bij de hand hebt. Die melding van het voorgenomen huwelijk mag je op z'n vroegst een jaar voor de trouwdatum doen en uiterlijk 4 weken voor het trouwen in Achtkarspelen. Het beste moment is als je de trouwdatum, trouwlocatie en de trouwambtenaar al hebt vastgelegd.


Officiële trouwlocaties van de gemeente Achtkarspelen

Het gemeentehuis van Achtkarspelen staat in Buitenpost. Je kunt de trouwceremonie in één van de twee trouwzalen laten plaatsvinden. In het Jeltingahuis en in de raadzaal. Het Jeltingahuis is iedere maandag t/m zaterdag beschikbaar voor de huwelijksvoltrekking, alleen niet op zon- en feestdagen dus. Op vrijdag en zaterdag kun je ook trouwen in de Raadszaal. In beide officiële trouwlocaties kun je trouwen in het gezelschap van 60 gasten. Beide trouwzalen zijn prima bereikbaar voor mindervaliden, mede door de aanwezigheid van een lift. De beheerders van het gemeentehuis houden niet van rijst en ook niet van confetti! Dat mag je dus alvast doorgeven aan jullie gasten. Bellenblaasjes en ballonnen zijn geen probleem!


Zelf een vrije trouwlocatie kiezen

In de gemeente Achtkarspelen is het ook mogelijk om te trouwen op een andere locatie dan het gemeentehuis. Hierdoor is er dus veel mogelijk bij het kiezen van jullie trouwlocatie. Uiteraard zijn er voorwaarden aan verbonden, zoals veiligheid, hygiëne, goede zeden, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, geen overlast, kleedruimte voor de trouwambtenaar e.d. Houd hier rekening mee als je aan de slag gaat met de decoratie en styling voor het huwelijk. Het voordeel is dat je zo een locatie kiezen die je ook als feestlocatie in Friesland voor de bruiloft kunt boeken. Je kunt gerust alvast een favoriete locatie kiezen en deze voorstellen bij de gemeente. De kans is groot dat deze wordt geaccepteerd, zolang jullie je dus houden aan de genoemde voorwaarden. Let op! Voor het beoordelen van een zelf gekozen "vrije" trouwlocatie, berekent de gemeente wel extra kosten.
Bekijk via deze link de voorwaarden die die de gemeente Achtkarspelen stelt voor het kiezen van een eigen trouwlocatie.

trouwen_bos_achtkarspelen

Trouwambtenaren van de gemeente Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen heeft een aantal ervaren trouwambtenaren in dienst, ook wel BABS genoemd (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Als je een trouwambtenaar van de gemeente Achtkarspelen kiest, dan wordt jullie trouwceremonie door 1 van deze trouwambtenaren voltrokken. Je kunt jullie voorkeur voor 1 van deze gemeentelijke trouwambtenaren van de Burgerlijke Stand aangeven. 


Een zelfstandige trouwambtenaar kiezen

Naast de trouwambtenaren van de gemeente Achtkarspelen mag je ook een zelfstandige trouwambtenaar boeken. Een zelfstandige trouwambtenaar (BABS) is altijd in dienst van een gemeente in Nederland en werkt daarnaast ook als zelfstandige trouwambtenaar. Zo'n zelfstandige BABS heeft de mogelijkheid om veel tijd in de voorbereiding op jullie trouwceremonie te steken en zo de trouwerij op maat voor jullie te voltrekken. Je kunt ook een weddingplanner inzetten voor advies of om een aantal onderdelen van de trouwdag te organiseren


Een vriend(in) of familielid als jullie trouwambtenaar

Naast de bovengenoemde mogelijkheden mag je ook een willekeurig persoon als jullie trouwambtenaar voor 1 dag te laten benoemen. Dat mag een familielid zijn, een goede vriend of vriendin, etc.. Als je van die mogelijkheid gebruik wilt maken dan moet je dit melden bij de gemeente Achtkarspelen. Bij jullie huwelijksvoltrekking moet dan wel een bevoegde ambtenaar van de gemeente aanwezig zijn om te controleren dat de ceremonie wel geldig plaatsvindt. 


De getuigen bij jullie trouwceremonie

Bij iedere trouwceremonie moeten getuigen aanwezig zijn. Deze kiezen jullie zelf. Dat mogen vrienden of familieleden e.d. zijn. Wil je zelf geen getuigen inzetten dan kan de gemeente dat voor jullie verzorgen. Als je gaat trouwen in de gemeente Achtkarspelen dan moeten er minimaal 2 getuigen aanwezig zijn en maximaal 4.

 

Kosten huwelijk en partnerschap

De kosten van het trouwen in de gemeente Achtkarspelen zijn van een aantal keuzes afhankelijk. De keuze voor de dag waarop jullie trouwen, het tijdstip, de trouwlocatie, wel of geen trouwboekje, etc. Omdat de tarieven van het trouwen tussentijds kunnen wijzigen verwijzen we je hiervoor naar de trouwen pagina op de website van de gemeente Achtkarspelen.  Hier zie je ook de kosten voor alle extra's, zoals een trouwboekje, de administratiekosten, extra getuigen, de kosten voor een zelf gekozen trouwlocatie, trouwen op zaterdag of zondag of op feestdagen e.d.

 

Gratis trouwen in Achtkarspelen

Je kunt er ook voor kiezen om flink te besparen op de kosten van het trouwen. Dat kan als je om een functionele reden trouwt of omdat je er gewoon de financiële mogelijkheid er niet voor hebt. Daarvoor biedt de gemeente Achtkarspelen de mogelijkheid om gratis te trouwen. Dit kan op dinsdag- en woensdagochtend om 9 uur. Houd wel rekening met het volgende:

  • Het is een korte en sobere huwelijksvoltrekking zonder toespraak.
  • De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de vergaderruimte van het gemeentehuis.
  • Er mogen alleen 2 getuigen en de trouwambtenaar bij het trouwen aanwezig zijn.
  • De trouwambtenaar wordt aangewezen door de gemeente. Die mag je dus niet zelf kiezen.
  • Er wordt geen muziek afgespeeld bij de huwelijksvoltrekking.
  • Op het tijdstip waarop je gratis gaat trouwen wordt slechts 1 huwelijk voltrokken. 
  • Tenminste één van jullie moet in de gemeente Achtkarspelen woonachtig zijn.


Meer informatie over trouwen in Achtkarpselen

Gemeentehuis Achtkarspelen
Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost
Tel: 140511

Trouwbedrijven gemeente Achtkarspelen


Gupje

Gupje

Leersum

Leuke adresjes


Stichting Alde Fryske Tsjerken

Stichting Alde Fryske Tsjerken

trouwen in een sfeervol kerkje
UniekeTrouwlocaties.nl

UniekeTrouwlocaties.nl

de mooiste trouwlocaties in Friesland
All American Limousines

All American Limousines

de specialist in trouwauto verhuur
The One Bridal

The One Bridal

Trouwkleding voor bruid, bruidegom en bruidskids!
Bruidshoeve Charlotte

Bruidshoeve Charlotte

vind jouw perfecte trouwjurk
Bruidsatelier Jadau

Bruidsatelier Jadau

jouw perfecte trouwjurk op maat gemaakt
Bruidsboutique MariAnna

Bruidsboutique MariAnna

dé bruidsmodewinkel van Friesland
Absolut Fotografie

Absolut Fotografie

puur fotograferen, zonder te regisseren

Ook interessant


Trouwjurken trends

Trouwjurken trends

Trends in trouwringen

Trends in trouwringen

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

De voorbereiding

De voorbereiding

Veel gestelde vragen over Trouwen in Achtkarspelen

In Achtkarspelen mag je op diverse alternatieve locaties trouwen. Dus ook thuis, mits de trouwlocatie voldoet aan de gestelde eisen. Je moet hiervoor een "verzoek tot aanwijzing" indienen bij de gemeente. Op de website van Achtkarspelen staat uitgebreid vermeld wat je er allemaal voor moet doen om in jullie huis of een andere alternatieve locatie te trouwen.

Ja, je kunt in Achtkarspelen ook op zondag trouwen. Maar zoals in iedere gemeente zijn de tarieven dan uiteraard wel hoger. De huwelijksvoltrekking kost op zondag € 622,00.

Het stadhuis van Achtkarspelen staat in Buitenpost. Het adres is: Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost. En het telefoonnummer is 140511. Als het over informatie over trouwen gaat dan is het verstandig om eerst een afspraak te maken.

De kosten van de huwelijksvoltrekking in Achtkarspelen zijn € 311,00. Dit is op doordeweekse dagen tot 16.oo uur. Trouwen op zaterdag kost in Achtkarspelen € 545,00

Het Jeltingahuis is een vaste trouwlocatie in deze gemeente. Zeker een bijzondere locatie. Je kunt een rondleiding aanvragen bij de gemeente. Verder kun je, wat voor jou de mooiste locatie is, uitzoeken en aanvragen of je er mag trouwen. Hier zijn voorwaarden aan verbonden, maar de gemeente Achtkarspelen is de moeilijkste niet!
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media