Trouwen in de gemeente Dantumadiel

Als jullie trouwplannen hebben in de gemeente Dantumadiel, dan ben je op deze pagina alvast aan het juiste adres! We helpen je hier op weg met informatie over alle stappen die je moet nemen tussen nu en jullie trouwdag. Er zijn een aantal verplichte onderdelen die kunnen verschillen per gemeente die we hier benoemen, en ook de mogelijkheden voor een trouwlocatie en een trouwambtenaar in Dantumadiel, etc.

Dantumadiel_Trouwen


De melding van jullie voorgenomen huwelijk

Voordat jullie mogen trouwen in de gemeente Dantumadiel moet je de trouwplannen eerst melden bij de gemeente. Officieel heet dit  de melding van het voorgenomen huwelijk. Hierbij moet je de trouwdatum doorgeven, de trouwlocatie waar de trouwceremonie plaats vindt, de namen van julllie getuigen en ook de gegevens van de trouwambtenaar die de huwelijksvoltrekking zal verzorgen. Dit kan een BABS van de gemeente zijn, een zelfstandige trouwambtenaar of een kennis of familielid. Hier zie je verderop in dit artikel meer informatie. Die melding van het voorgenomen huwelijk mag je op z'n vroegst een jaar voor de trouwdatum doen en uiterlijk 4 weken voor het trouwen in Dantumadiel. Het advies is om dit te doen als de trouwdatum, trouwlocatie en de trouwambtenaar bekend zijn. De melding doe je online via dit formulier >>
 

Trouwlocaties in Dantumadiel

In principe mag je op iedere locatie in de gemeente trouwen. Deze locaties moeten uiteraard wel aan enkele voorwaarden voldoen. Maar als op jullie locatie al vaker is getrouwd dan zal dit geen problemen opleveren. Enkele voorwaarden voor een zelf gekozen trouwlocatie zijn de veiligheid in- en rond de locatie, geen verstoring van de openbare orde, hygiëne, goede zeden, bereikbaarheid, voldoende parkeergelegenheid, een ruimte voor de trouwambtenaar en de trouwfotograaf in Friesland er mag geen situatie kunnen komen die problemen opleveren. Hierbij s het ook belangrijk dat de leveranciers van de catering voor de bruiloft en het partyverhuurbedrijf geen parkeeroverlast e.d. geven. Zorg dat je het gebruik van jullie trouwlocatie vroegtijdig doorgeeft aan de gemeente Dantumadiel. Bij voorkeur gelijk met de melding van het voorgenomen huwelijk.
 

Bruidsreportage Friesland
Foto: Lex Ensing Photography


Voorwaarden om te kunnen trouwen

  • Jij en je partner zijn beide 18 jaar of ouder.
  • Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
  • Je mag niet trouwen met je eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
  • Je mag niet gedwongen worden om te trouwen.
  • Sta je onder curatele? Dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.
     

De kosten voor het trouwen in Dantumadiel

De kosten van het trouwen in Dantumadiel zijn van een aantal zaken afhankelijk, zoals de gekozen trouwlocatie, trouwambtenaar etc. Soms wijzigen de kosten voor het trouwen. Daarom kun je de kosten voor het trouwen bekijken op de website van de gemeente. Die tarieven zijn altijd up-to-date! Hier zie je ook de extra kosten voor het trouwboekje, administratiekosten, de inzet van extra getuigen, trouwen op zaterdag of zondag of op feestdagen e.d. Zie: trouwen-en-geregistreerd-partnerschap/kosten >>


Gratis trouwen in de gemeente Dantumadiel

Je kunt op dinsdag- en donderdagochtend om 09.00 uur en 16.30 uur gratis trouwen op het gemeentekantoor in Damwâld. Dit geldt alleen als 1 van jullie een inwoners van de gemeente Dantumadiel is. Het gratis huwelijk wordt niet in de trouwzaal voltrokken maar in een aparte kamer. Er mogen maximaal 7 personen bij de voltrekking aanwezig zijn. Dit zijn de trouwambtenaar, het bruidspaar en maximaal 4 getuigen.
 

Weddingplanners in Friesland

Mocht je tegenop zien met al die zaken die je voor het trouwen moet regelen of zijn jullie druk met werk en hobby's, dan kun je ook een weddingplanner inhuren. Een weddingplanner is van alle onderdelen van zowel de voorbereiding als de trouwdag zelf, op de hoogte. Je kunt hier online geheel vrijblijvend de mogelijkheden, kosten en beschikbaarheid van de weddingplanners in Friesland opvragen. 
 

Meer informatie over trouwen in Dantumadiel

Gemeentehuis Damwâld
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Tel: 0511 426 161
E-mail: info@dantumadiel.frl

Leuke adresjes


Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest door de Consumentenbond
Bruidsatelier Jadau

Bruidsatelier Jadau

jouw perfecte trouwjurk op maat gemaakt
Botenverhuur in Friesland.nl

Botenverhuur in Friesland.nl

De mooiste feest- en trouwlocaties op het water
Boutique Hotel Catshuis

Boutique Hotel Catshuis

luxe bruidssuite voor het bruidspaar
All American Limousines

All American Limousines

de specialist in trouwauto verhuur
BoothDeluxe

BoothDeluxe

de sfeermaker die een lach op ieders gezicht tovert!

Ook interessant


De nieuwste trends in bruidsfotografie

De nieuwste trends in bruidsfotografie

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Veel gestelde vragen over Trouwen in Dantumadiel

Je moet in ieder geval eerst jullie trouwdatum vastleggen bij de gemeente en daar een afspraak maken om alles te regelen. Daar geef je ook de trouwlocatie door. Het is wel verstandig om vooraf bij de locatie te checken of deze op jullie datum beschikbaar is.

Niet "gewoon overal". Maar wel op heel veel locaties in Dantumadiel. Als jouw trouwlocatie voldoet aan bepaalde eisen, dan mag je dit als trouwlocatie voor jullie trouwdag kiezen.

Damwâld valt onder de gemeente Dantumadiel. Je kunt daar uiterlijk tot 2 weken voor de trouwdatum een melding van het huwelijk doen, in het stadhuis. Die 2 weken gelden overigens voor heel Nederland. Op de websites van de gemeente staat hoe en waar je dat kunt doen.

Geregistreerd partnerschap mag, net als het huwelijk, ook vastgelegd worden in iedere gemeente. Er zijn namelijk niet veel verschillen meer tussen het huwelijk en geregistreerd partnerschap.

Het gemeentehuis van Dantumadiel vind je in Damwâld, aan de Hynsteblom 4, postcode: 9104 BR. Telefoon: 0519 29 88 88. Het gemeentehuis is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media