Trouwen in de gemeente Noardeast-Fryslan

Noardeast-Fryslan_trouwen

Zijn jullie van plan om te trouwen in de gemeente Noardeast-Fryslan, maar hebben jullie nog geen idee hoe en wat je allemaal moet regelen? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor een huwelijksvoltrekking in de gemeente Noardeast-Fryslan.

Melding voorgenomen huwelijk

Het huwelijk is één van de mogelijkheiden om de relatie met je partner officeel vast te leggen. Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Dan doe je eerst een melding in de gemeente waar je gaat trouwen. Dit hoeft niet meer per sé in de woongemeente te gebeuren. Je kunt de melding schriftelijk doen of je kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Trouwlocaties

Je mag overal in de gemeente trouwen. Wel gelden de volgende voorwaarden:

  • De locatie is openbaar toegankelijk, goed bereikbaar en heeft faciliteiten, zoals toiletten.
  • De locatie is veilig en verstoort de openbare orde niet.
  • Je hebt toestemming van de eigenaar of beheerder van het terrein.
  • Je dient het verzoek voor een locatie minimaal acht weken voor de trouwdatum in. 

Trouwambtenaren

De trouwambtenaar voltrekt het huwelijk. Je kunt zelf een trouwambtenaar regelen. Je kunt ook gebruik maken van een trouwambtenaar van de gemeente. Natuurlijk moet dat iemand zijn die je huwelijk begeleid op een manier die bij je past. Je kunt zelf een voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven. 

Trouwvervoer Friesland
Foto: Trouwauto Huren Friesland

Kosten huwelijk

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.30 uur: € 235,00
Zaterdag van 10.00 - 15.00 uur in het gemeentehuis: € 605,00
Benoemen van een externe trouwambtenaar: € 147,50
Trouwboekje bij trouwen / geregistreerd partnerschap: € 33,50
Beschikbaar stellen getuigen per getuige: € 21,50
Toeslag huwelijk Engelsmanplaat: € 56,80

Kosteloos trouwen

Het is mogelijk om op dinsdag- en donderdagochtend om 09.00 en 09.15 uur gratis te trouwen op het gemeentekantoor in Dokkum. Alleen mogelijk voor de inwoners van de gemeente Noardeast-Fryslân. Het gratis huwelijk wordt in een aparte kamer voltrokken. Er mogen maximaal 7 personen bij de voltrekking aanwezig zijn. Dit zijn de ambtenaar van de burgerlijke stand, het bruidspaar / de geregistreerde partners en maximaal 4 getuigen. 

Meer informatie over trouwen in Noardeast-Fryslan

Tel: 0519-298888
WhatsApp: 0612083046
Website: www.noardeast-fryslan.nl
E-mail: info@noardeast-fryslan.nl

Ook interessant


Handige tips

Handige tips

De nieuwste trends in bruidsfotografie

De nieuwste trends in bruidsfotografie

Veel gestelde vragen over Trouwen in Noardeast-Fryslan

Ja, je mag eigenlijk overal trouwen in de gemeente Noardeast Fryslan, maar de locatie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de locatie openbaar toegankelijk zijn, goed bereikbaar en moeten er bijvoorbeeld toiletten aanwezig zijn. Je dient het verzoek voor een bepaalde locatie minimaal 8 weken voor de huwelijksdatum in.

Er kan gratis getrouwd worden in Dokkum, dit kan op dinsdag en donderdagochtend om 9.00 en 9.15 uur in het gemeentekantoor te Dokkum, maar je moet dan wel een inwoner zijn van de gemeente Noardeast-Fryslan. Het huwelijk wordt dan wel in een aparte kamer voltrokken en mogen er maximaal 7 personen aanwezig zijn bij de voltrekking.

Ja hoor, uiteraard. Het zgn. homohuwelijk is in heel Nederland toegestaan. Een huwelijk is een verbinding tussen 2 mensen die van elkaar houden, en dus beschikbaar voor iedereen!

Op het moment dat je weet dat je gaat trouwen, dan moet je dat melden bij de gemeente waarin je gaat trouwen. Dat hoeft dus niet persé de gemeente te zijn waarin je woont. De melding van het voorgenomen huwelijk moet op z'n vroegst plaatsvinden tussen 1 jaar voor de trouwdatum en 2 weken ervoor.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media