Trouwen in de gemeente Tytjerksteradiel

Gemeentehuis-Tytsjerksteradiel

Jullie trouwdag is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze bijzondere dag toe. Om van deze dag een succes te maken, moet er veel geregeld worden. Op deze pagina staat beschreven wat je allemaal moet regelen. Veel succes met het plannen en organiseren van jullie huwelijksdag!

Melding huwelijk

Voordat jullie kunnen trouwen, doe je eerst een melding van jullie voorgenomen huwelijk. De melding van een voorgenomen huwelijk is gratis. De melding moet minstens twee weken en maximaal één jaar voor de trouwdatum gedaan zijn. 

Trouwlocaties

Het gemeentehuis in Burgum is een vaste trouwlocatie in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit betekent dat er een gemeentebode aanwezig is bij huwelijken die op het gemeentehuis worden gesloten. Er is geen gemeentebode aanwezig bij de zogenaamde gratis huwelijken. Daarnaast kan onder de gestelde voorwaarden iedere locatie als incidentele trouwlocatie dienen. De voorwaarden gaan over de veiligheid, de uitstraling, de openbare toegankelijkheid en de overkapping van de locatie. Ook een schip kan trouwlocatei zijn, als het aan de voorwaarden voldoet. Voor een incidentele locatie sluit de gemeente een overeenkomst met het bruidspaar en de eigenaar van de locatie. Hierin zijn afspraken opgenomen over de inrichting, de bereikbaarheid, de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. 

Trouwen op Landgoed Stania State

Landgoed Stania State is een officiële trouwlocatie in de bosrijke omgeving tussen Oentsjerk en Aldtsjerk. Op Landgoed Stania State kunnen jullie de trouwceremonie laten plaatsvinden. Alles op één locatie houden? Ook dat is mogelijk! Een afspraak maken, informatie aanvragen of vrijblijvend een vraag stellen? Neem contact op met Anne en Henriëtte. 

Landgoed Stania State
Foto: Landgoed Stania State

Trouwambtenaren

De huwelijksvoltrekking is een intiem moment waar het bruidspaar lang naartoe leeft. Dit moment wordt meebeleefd door de trouwambtenaar, ook wel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand genoemd. De gemeente Tytsjerksteradiel beschikt over meerdere trouwambtenaren

Kosten huwelijk

De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop jullie willen trouwen. Hieronder vinden jullie de kosten voor het huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Gemeentehuis

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur: € 311,00
Zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur: € 545,00

Op een incidentele locatie

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 21.00 uur: € 311,00
Zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur: € 545,00

Zondag of feestdag: € 622,00

Eventuele extra kosten

Getuige van de gemeente (kosten per getuige): € 18,65
Administratieve kosten voor wijzigen datum en/of tijdstip: € 15,55
Trouwboekje (vanaf prijs): € 17,65
Beoordeling geschiktheid locatie voor incidenteel gebruik: € 155,60
Overige kosten diensten bij huwelijksvoltrekking / geregistreerd partnerschap (bijvoorbeeld een digitale uitzending): € 131,75

Gratis trouwen

In de gemeente Tytsjerksteradiel is het mogelijk om kosteloos te trouwen op dinsdag en woensdagochtend om 09.00 uur. 

Trouwbedrijven binnen de gemeente Tytsjerksteradiel

Naast Landgoed Stania State, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan:

Puur Couleur - Bruidskapsels en visagie met natuurlijke cosmetica
De Burning Baarch - Ambachtelijke barbecue catering op locatie

Puur Couleur
Foto: Puur Couleur

Meer informatie over trouwen in Tytsjerksteradiel

Gemeente Tytsjerksteradiel
Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum
Tel: 0511-460860
Website: www.tytsjerksteradiel.nl
E-mail: gemeente@t-diel.nl
Meld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media