Trouwen in de gemeente Tytjerksteradiel

Tytsjerksteradiel_trouwen

Jullie trouwdag is een dag om naar uit te kijken. Samen hebben jullie de beslissing genomen en samen leven jullie naar deze bijzondere dag toe. Om van deze dag een succes te maken, moet er veel geregeld worden. Op deze pagina staat beschreven wat je allemaal moet regelen. Veel succes met het plannen en organiseren van jullie huwelijksdag!

Melding huwelijk

Voordat jullie kunnen trouwen, doe je eerst een melding van jullie voorgenomen huwelijk. De melding van een voorgenomen huwelijk is gratis. De melding moet minstens twee weken en maximaal één jaar voor de trouwdatum gedaan zijn. 

Trouwlocaties

Het gemeentehuis in Burgum is een vaste trouwlocatie in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit betekent dat er een gemeentebode aanwezig is bij huwelijken die op het gemeentehuis worden gesloten. Er is geen gemeentebode aanwezig bij de zogenaamde gratis huwelijken. Daarnaast kan onder de gestelde voorwaarden iedere locatie als incidentele trouwlocatie dienen. De voorwaarden gaan over de veiligheid, de uitstraling, de openbare toegankelijkheid en de overkapping van de locatie. Ook een schip kan trouwlocatie zijn, als het aan de voorwaarden voldoet. Voor een incidentele locatie sluit de gemeente een overeenkomst met het bruidspaar en de eigenaar van de locatie. Hierin zijn afspraken opgenomen over de inrichting, de bereikbaarheid, de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. 

Trouwambtenaren

De huwelijksvoltrekking is een intiem moment waar het bruidspaar lang naartoe leeft. Dit moment wordt meebeleefd door de trouwambtenaar, ook wel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand genoemd. De gemeente Tytsjerksteradiel beschikt over meerdere trouwambtenaren

Kosten huwelijk

De kosten zijn afhankelijk van het tijdstip waarop jullie willen trouwen. Hieronder vinden jullie de kosten voor het huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Gemeentehuis

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur: € 311,00
Zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur: € 545,00

Op een incidentele locatie

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 21.00 uur: € 311,00
Zaterdag tussen 09.00 en 21.00 uur: € 545,00

Zondag of feestdag: € 622,00

Eventuele extra kosten

Getuige van de gemeente (kosten per getuige): € 18,65
Administratieve kosten voor wijzigen datum en/of tijdstip: € 15,55
Trouwboekje (vanaf prijs): € 17,65
Beoordeling geschiktheid locatie voor incidenteel gebruik: € 155,60
Overige kosten diensten bij huwelijksvoltrekking / geregistreerd partnerschap (bijvoorbeeld een digitale uitzending): € 131,75

Gratis trouwen

In de gemeente Tytsjerksteradiel is het mogelijk om kosteloos te trouwen op dinsdag en woensdagochtend om 09.00 uur.

Meer informatie over trouwen in Tytsjerksteradiel

Gemeente Tytsjerksteradiel
Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum
Tel: 0511-460860
Website: www.tytsjerksteradiel.nl
E-mail: gemeente@t-diel.nl

Trouwbedrijven gemeente Tytsjerksteradiel


Fonger de Vlas Fotografie

Fonger de Vlas Fotografie

Earnewald
De Burning Baarch

De Burning Baarch

Burgum
Rondvaartboot Friesland

Rondvaartboot Friesland

Earnewâld

Ook interessant


Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Veel gestelde vragen over Trouwen in Tytsjerksteradiel

Tot 2018 werd een huwelijk automatisch in gemeenschap van goederen voltrokken. Maar op 1 januari 2018 is dat gewijzigd. Sindsdien ga je automatisch trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Wil je dat niet, dan kun je dat vooraf aangeven.

Dat is wel mogelijk. Je moet eerst een melding van het voorgenomen huwelijk doen bij de gemeente. Uiterlijk circa 6 weken voor de trouwdatum. Je krijgt dan vrij snel de formulieren toegestuurd die je moet invullen. De info die de gemeente nodig is hangt er van af of jouw partner ook de Nederlandse nationaliteit heeft, in welk land je nu woont, etc...

In de gemeente Tytsjerksteradiel mag je trouwen op iedere locatie die voldoet aan de eisen die de gemeente stelt. Dus ook buiten. Verder vinden wij Landgoed Stania State wel een aanrader, en een originele cateraar voor buiten is "Burning Barch".
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media