Trouwen in de gemeente Waadhoeke

Waadhoeke_trouwen

De gemeente Waadhoeke bestaat uit 41 officiële kernen, waarvan Franeker de hoofdstad is. Veel bruidsparen uit de gemeente, maar ook van buiten de gemeente, trouwen in Waadhoeke. Dit heeft alles te maken met de unieke trouwlocaties. Op deze pagina lees je alles over een trouwen in de gemeente Waadhoeke.

Melding huwelijk

Het voornemen om te gaan trouwen moet worden aangegeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente van de bruid of bruidegom. Trouwen ine en gemeente waar geen van de partijen woont is mogelijk, indien dat bij de melding van het huwelijk wordt verteld. Voor de huwelijksmelding moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Tevens word je dan meegedeeld welke documenten je mee moet nemen. 

Trouwlocaties

  • Gemeentehuis Waadhoeke
  • Satdhuis Franeker
  • Eigen keuze locatie

De huwelijksvoltrekking

Op de afgesproken dag en tijd wordt het huwelijk voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand in het bijzijn van minimaal twee en maximaal vier getuigen. Van het huwelijk wordt een akte opgemaakt. Deze wordt tijdens de huwelijksvoltrekking ondertekend door de partners, de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand. De trouwambtenaar houdt een toespraak tijdens de plechtigheid. Wanneer je dat niet op prijs stelt, kun je dat doorgeven aan het cluster Burgerzaken. Je kutn kiezen of de trouwambtenaar gebruik maakt van de Nederlandse of Friese taal. Een bode ontvangt het bruidspaar en de gasten. Zij zorgen ervoor dat alles zonder problemen verloopt. 

Trouwambtenaren

Graag willen de trouwambtenaren zich aan jullie voorstellen. Zo kun je kijken wie het beste bij je past en kun je wellicht een voorkeur uitspreken. Op de website van de gemeente kun je een keuze maken uit de trouwambtenaren. Een trouwambtenaar is beperkt beschikbaar. Heb je een keuze gemaakt? Laat dit dan zo snel mogelijk weten, dan kan de gemeente een reservering maken. Dit voorkomt teleurstellingen. Alle trouwambtenaren zijn zeer goed in staat een positieve bijdrage te leveren aan de mooiste dag van jouw leven. 

trouwen_waadhoeke

Wat kost het om te trouwen in de gemeente Waadhoeke?

Gemeentehuis Waadhoeke - maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur: € 183,00
Gemeentehuis Waadhoeke - zaterdag 09.00 - 17.00 uur: € 548,00
Stadhuis Franeker - maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur: € 183,00
Stadhuis Franeker - zaterdag 09.00-17.00 uur: € 548,00
Eigen keuze locatie - maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur: € 183,00
Eigen keuze locatie - zaterdag 09.00 - 17.00 uur: € 548,00

Overige kosten

Trouwboekje met uittreksel burgerlijke stand: € 28,00
Annulering of wijziging: € 34,00
Omzetten partnerschap in huwelijk zonder ceremonie: € 83,00
Getuige van de gemeente: € 48,00
Trouwambtenaar benoemen voor 1 dag: € 133,00

Gratis trouwen

In de gemeente Waadhoeke is het mogelijk om kosteloos te trouwen op maandag om 09.00 uur en 09.30 uur in het gemeentehuis. 

Voor meer informatie over trouwen in Waadhoeke

Harlingerweg 18
8801 PA Franeker
Tel: 0517 380 380
Website: www.waadhoeke.nl
E-mail: info@waadhoeke.nl

Trouwbedrijven gemeente Waadhoeke


Lokaal op Hatsum

Lokaal op Hatsum

Dronrijp
Molen de Korenaar

Molen de Korenaar

Sexbierum
Trouw in mijn Citroen

Trouw in mijn Citroen

Tzum
All American Limousines

All American Limousines

Marssum
De rijdende trouwambtenaar

De rijdende trouwambtenaar

Franeker
Salon Margreet

Salon Margreet

Dronrijp

Ook interessant


Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen

Veel gestelde vragen over Trouwen in Waadhoeke

De enige officiële trouwlocatie in Franeker is het gemeentehuis "Waadhoeke", gevestigd in Franeker. Verder kun je voor iedere locatie in de gemeente Waadhoeke een aanvraag doen als trouwlocatie. Deze locatie moet dan wel aan een aantal logische eisen voldoen.

Als je gaat trouwen dan mag een boot varen tijdens de huwelijksvoltrekking, maar het moet op dat moment wel binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Waadhoeke varen. Want anders trouwen jullie niet in de Waadhoeke, en zijn de officiële documenten dus niet geldig.

Het is niet verplicht om het trouwboekje aan te schaffen! Het trouwboekje is van oudsher een officieel document waarin alle gegevens en bijzonderheden van het bruidspaar, trouwdatum, namen getuigen, geloofsovertuigingen, etc. En later aangevuld met gegevens van de kinderen, overlijden e.d. Het gevoel, en dus het nut, is o.a. de gevoelswaarde en later voor de kinderen e.d. als herinnering.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media