Trouwen op Schiermonnikoog

gemeentehuis_-schiermonnikoog

Misschien wil je op Schiermonnikoog trouwen omdat je een band met het eiland hebt, misschien kwam je hier als kind op vakantie. Het kan ook zijn dat je je huwelijksaanzoek op het strand van Schiermonnikoog kreeg. Tijdens het huwelijk wil het bruidspaar het eiland beleven. Dat kan! Het eiland kenmerkt zich door haar ongerepte schoonheid en rust. Omdat Schiermonnikoog autoluw is, heeft het bruidspaar met de eventuele gasten alle ruimte om zich op het eiland te bewegen. Bruidsparen roemen vooral de intieme sfeer, de trouwlocaties worden als sfeervol ervaren en de trouwambtenaren voltrekken het huwelijk op een warme en persoonlijke wijze. 

Melding huwelijk

Je doet een melding van het huwelijk in de gemeente waar je gaat trouwen. Wonen jullie beide buiten Nederland en is in ieder geval één van jullie Nederlander? Dan doe je melding bij de gemeente Den Haag.

• Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat je gaat trouwen.
• Je kunt niet eerder dan 1 jaar voor de trouwdatum de melding doen.
• Bij de melding geef je in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen. 

Trouwlocaties

Schiermonnikoog heeft diverse sfeervolle trouwlocaties:

• Het Gemeentehuis
• De Got Tjark

Daarnaast is het dankzij een gemeentebesluit mogelijk om naast de bekende trouwlocaties op elke willekeurige binnelocatie op Schiermonnikoog het huwelijk te laten voltrekken. Het bruidspaar kan hiertoe een schriftelijk verzoek indienen bij de afdeling Burgerzaken, zodat beoordeeld kan worden of de locatie aan alle voorwaarden voldoet. Met een aantal ondernemers zijn afspraken gemaakt over trouwen op locatie. Als je je bruiloft en de receptie of het feest in hetzelfde gebouw wilt organiseren, kan dit ook in één van de hotels op het eiland. De bruidshuifkar en de Balgexpres bieden je de mogelijkheid het huwelijk romantisch op het strand te laten voltrekken. 

Buiten trouwen op Schiermonnikoog
Foto: Boerderij De Oorsprong - unieke feest- en trouwlocatie op Schiermonnikoog

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zich aan jullie voor. Via de afdeling Burgerzaken kun je contact met hen opnemen. 

Kosten huwelijk

De kosten van een huwelijk zijn afhankelijk van de dag en de locatie die je kiest.

Maandag t/m vrijdag: € 324,40
Zaterdag en zondag: € 639,50
Huwelijk op locatie (extra): € 65,65
Benoeming externe BABS: € 204,00
Trouwboekje: € 35,35
Getuige gemeente: € 22,80 (enkel als je geen getuigen meeneemt. Dit kan alleen op locatie gemeentehuis)

Gratis trouwen

De gemeente Schiermonnikoog biedt op dinsdagochtend tussen 09.00 en 09.30 uur om kosteloos te trouwen of je partnerschap te registreren. Gratis toruwen kan alleen als (één van) beide partners woonachtig (is) zijn op Schiermonnikoog. De plechtigheid is heel eenvoudig, zonder toespraak en vindt plaats in de spreekkamer met maximaal 4 getuigen. Het duurt hooguit 10 minuten. 

Meer informatie over trouwen op Schiermonnikoog

Gemeentehuis Schiermonnikoog
Nieuwestreek 5
9166 LX Schiermonnikoog
Tel: 0519 535 050
Website: www.schiermonnikoog.nl
E-mail: postbus20@schiermonnikoog.nl

leuke adresjes in Schiermonnikoog

Boerderij De Oorsprong

Boerderij De Oorsprong


SchiermonnikoogMeld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media