Trouwen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog_trouwen

Misschien wil je op Schiermonnikoog trouwen omdat je een band met het eiland hebt, misschien kwam je hier als kind op vakantie. Het kan ook zijn dat je je huwelijksaanzoek op het strand van Schiermonnikoog kreeg. Tijdens het huwelijk wil het bruidspaar het eiland beleven. Dat kan! Het eiland kenmerkt zich door haar ongerepte schoonheid en rust. Omdat Schiermonnikoog autoluw is, heeft het bruidspaar met de eventuele gasten alle ruimte om zich op het eiland te bewegen. Bruidsparen roemen vooral de intieme sfeer, de trouwlocaties worden als sfeervol ervaren en de trouwambtenaren voltrekken het huwelijk op een warme en persoonlijke wijze. 

Melding huwelijk

Je doet een melding van het huwelijk in de gemeente waar je gaat trouwen. Wonen jullie beide buiten Nederland en is in ieder geval één van jullie Nederlander? Dan doe je melding bij de gemeente Den Haag.

  • Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat je gaat trouwen.
  • Je kunt niet eerder dan 1 jaar voor de trouwdatum de melding doen.
  • Bij de melding geef je in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen. 

Trouwlocaties

Schiermonnikoog heeft diverse sfeervolle trouwlocaties:

  • Het Gemeentehuis
  • De Got Tjark
  • Sint Egbert Kapel
  • Waddenhaven

Buiten trouwen

Met je blote voeten in het zand, onder een stralende zon bij een bruisende zee. Trouwen op het strand is mogelijk op Schiermonnikoog! Denk ook een saan trouwen in je warme woleln trui, onder schitterende wolkenpartijen met de wind door je haren bij een woeste branding. Maar je kunt ook op een andere gewenste locatie buiten trouwen. Je kiest zelf een locatie en de inrichting daarvan. Schiermonnikoog geeft rust en heeft een unieke natuur. Het grootste deel van het eiland is Nationaal Park en beschermd gebied. Voor iedere locatie geldt dan ook dat deze waarden niet worden aangetast. 

Buiten trouwen op Schiermonnikoog
Foto: Boerderij De Oorsprong - unieke feest- en trouwlocatie op Schiermonnikoog

Locatie naar keuze

Naast de vaste trouwlocaties, is het mogelijk om op een trouwlocatie naar keuze te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan een strandpaviljoen, vakantiehuis, hotel, restaurant of kampeerboerderij. De locatie reserveer je bij de eigenaar of beheerder van de locatie. Met hem of haar bespreek je de mogelijkheden en kosten die hieraan verbondenzijn. Om je huwelijk op een locatie naar keuze te laten voltrekken, dien je een verzoek in bij de gemeente waarna het gemeentebestuur de locatie formeel aanwijst als "bijzonder huis der gemeente". Neem hiervoor contact op met de gemeente. 

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Op de website van de gemeente stellen de trouwambtenaren zich aan jullie voor. Via de afdeling Burgerzaken kun je contact met hen opnemen. 

Kosten huwelijk

De kosten van een huwelijk zijn afhankelijk van de dag en de locatie die je kiest.

Maandag t/m vrijdag: € 324,40
Zaterdag en zondag: € 639,50
Huwelijk op locatie (extra): € 65,65
Benoeming externe BABS: € 204,00
Trouwboekje: € 35,35
Getuige gemeente: € 22,80 (enkel als je geen getuigen meeneemt. Dit kan alleen op locatie gemeentehuis)

Gratis trouwen

De gemeente Schiermonnikoog biedt op dinsdagochtend tussen 09.00 en 09.30 uur om kosteloos te trouwen of je partnerschap te registreren. Gratis toruwen kan alleen als (één van) beide partners woonachtig (is) zijn op Schiermonnikoog. De plechtigheid is heel eenvoudig, zonder toespraak en vindt plaats in de spreekkamer met maximaal 4 getuigen. Het duurt hooguit 10 minuten. 

Meer informatie over trouwen op Schiermonnikoog

Gemeentehuis Schiermonnikoog
Nieuwestreek 5
9166 LX Schiermonnikoog
Tel: 0519 535 050
Website: www.schiermonnikoog.nl
E-mail: postbus20@schiermonnikoog.nl

Leuke adresjes


CreAlied

CreAlied

unieke trouwkaarten op maat gemaakt
Superbruiloft.nl

Superbruiloft.nl

wedding DJ's & more

Ook interessant


Trends in trouwringen

Trends in trouwringen

Creatieve outfit voor de bruiloft

Creatieve outfit voor de bruiloft

Veel gestelde vragen over Trouwen op Schiermonnikoog

Voor de huwelijksvoltrekking op Schiermonnikoog mag je iedere buiten-locatie kiezen die het eiland je te bieden heeft, mits deze aan een aantal regels voldoen. Zoals hygiëne, geen overlast, parkeergelegenheid, een ruimte voor de trouwambtenaar, etc..

In de gemeente Schiermonnikoog kun je maar liefst 7 dagen per week trouwen, van 09.00 uur 's ochtends tot 21.00 's avonds. Dus 's avonds trouwen is hier zeker mogelijk. Bespreek wel tijdig de locatie en de trouwambtenaar, want trouwen op Schiermonnikoog is populair!

De gemeente Schiermonnikoog heeft de beschikking over 2 ervaren trouwambtenaren, beiden Schiermonnikogers. Om voor de bruiloft het eiland te beleven in z'n puurste vorm, dan is het zeker een aanrader om een trouwambtenaar van de gemeente te kiezen. Maar je mag ook zelf een trouwambtenaar kiezen als je gaat trouwen op Schiermonnikoog.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media