Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen op Terschelling

Fotograaf in Friesland
Foto: Lex Ensing Photography

Wil je trouwen op Terschelling? Dan kies je voor één van de mooiste locaties van Nederland voor één van de mooiste dagen van je leven. Terschelling heeft bijzondere trouwlocaties, maar je kunt ook een andere locaties kiezen. Aan het huwelijk gaat heel wat regelwerk vooraf. Op deze pagina geven wij je zoveel mogelijk informatie om je voor te bereiden op het huwelijk. 

Melding huwelijk

Wanneer je van plan bent om een burgerlijk huwelijk te sluiten, moet je dit melden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de huwelijksgemeente. Dit doe je uiterlijk twee weken voor de trouwdatum. 

Trouwlocaties

• Het Gemeentehuis
• Het Schuilkerkje
• De Vuurtoren Brandaris
• De Westerkerk
• Sleepboot de Holland

Locatie naar eigen keuze

Deze locatie reserveer je bij de exploitant. Houd er rekening mee dat de exploitant, naast de gemeentelijke kosten, zijn eigen kosten in rekening zal brengen. Hierover maak je zelf afspraken met de exploitant. Nadat je bij de exploitant een trouwdatum en tijd hebt gereserveerd, is het van belang dat je het huwelijk op locatei aanvraagt bij de gemeente Terschelling. Dit doet de exploitant niet voor jullie. De aanvraag voor deze trouwlocatie moet minimaal drie maanden voor de huwelijksvoltrekking bij de gemeente binnen zijn. 

Datum en locatie reserveren

Als je besluit op Terschelling te willen trouwen, neem dan contact op met de gemeente Terschelling om een datum en locatie te reserveren. Je klunt daarna jouw voorgenomen huwelijk bij de gemeente melden. Het invulformulier vind je op de website van de gemeente. Trouwen is mogelijk van maandag t/m zondag. De aanvang moet liggen tussen 09.00 tot 11.30 uur of tussen 13.30 tot 16.00 uur. 

Trouwen op Terschelling

Trouwambtenaren

De gemeente heeft meerdere trouwambtenaren die het huwelijk voltrekken. Je kunt ook je eigen trouwambtenaarn meenemen, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Het is gebruikelijk dat de ambtenaar die het huwelijk voltrekt een korte toespraak houdt. De betrokken ambtenaar overlegt doorgaans van tevoren met het bruidspaar over de inhoud van de toespraak. Stel je geen prijs op een toespraak? Dan word je verzocht dat tijdig door te geven. 

Kosten huwelijk 

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Maar je kunt ook op Terschelling trouwen zonder kosten te betalen. De gemeente Terschelling bied je deze mogelijkheid op woensdagochtend om 09.00 uur. Heel eenvoudig, zonder toespraak, in de spreekkamer met maximaal 4 getuigen. Het duurt hooguit 10 minuten. 

Trouwen op een eiland

Meer informatie over trouwen op Terschelling

Gemeentehuis Terschelling
Burg. van Heusdenweg 10A
8881 EB  West-Terschelling
Tel: 0562 446 244
Website: www.trouweningemeenteterschelling.nl
E-mail: gemeente@terschelling.nl