Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Wat voor cocktails kan je serveren op je bruiloft?

Huwelijk Friesland

Jullie bruiloft is een feestelijke dag en daar hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje bij. Het eerste drankje zal waarschijnlijk gedronken worden tijdens het aansnijden en opeten van de bruidstaart. Champagne ofcourse! Maar welke drank willen jullie bijvoorbeeld ’s avonds serveren? Kies je voor wijn, bier en fris of wil je iets exclusiefs? Om je bruiloft een feestelijk tintje te geven, zou je cocktails kunnen laten serveren. Je kunt hiervoor een cocktailbar in huren, helemaal in de stijl van jullie bruiloft. Zo weet je in ieder geval zeker dat je nergens omkijken naar hebt, want zij zetten alles klaar en shaken de lekkerste cocktails voor jou en je gasten. Maar… misschien heeft jullie gekozen feestlocatie ook wel een paar cocktails op de kaart staan. Vraag dus even naar de mogelijkheden. Hieronder lees je alles over cocktails op jullie bruiloft. 

Waarom cocktails laten shaken op je bruiloft?

Wijn, bier en fris is meestal standaard. Dit zie je op verjaardagen, feestjes en andere evenementen. Maar voor de mooiste dag van je leven snap ik dat je flink wilt uitpakken. Door cocktails te laten shaken voor je gasten, verwen je ze met een uniek drankje dat niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens heel feestelijk uitziet. Je kunt zelfs de cocktails laten aanpassen aan het thema van je bruiloft. Trouwen jullie bijvoorbeeld op het strand? Kies dan voor de ‘sex on the beach’ cocktail. Het ziet er tropisch uit en smaakt ook nog eens heel goed.

Hapjes en drankjes op je bruiloft

Wanneer laat je de cocktails serveren?

Persoonlijk vind ik dat cocktails meer bij het avondfeest passen, maar je zou ze natuurlijk ook over de hele dag kunnen serveren. Degene die de cocktails shaket moet voldoende voorraad inslaan, dus is het handig om van tevoren even door te geven hoeveel uurtjes je cocktails wilt laten serveren. Houd er ook rekening mee dat dit meespeelt in het kostenplaatje. Het wordt namelijk een dure grap wanneer je de gehele dag door cocktails in combinatie met andere dranken serveert. Voor je eigen portemonnee is het dus slimmer om de cocktails op een deel van de dag te serveren. 

Alcoholvrije cocktails

Iemand zwanger uit je vriendengroep? Komen er kids op je bruiloft? Of zijn er veel mensen die nog met de auto naar huis moeten? Deze gasten verdienen natuurlijk ook een feestelijke cocktail, maar dan zonder alcohol. Cocktails zonder alcohol worden gemaakt van limonade en fruit en smaken ook zeker goed! 

Welke cocktails wil je laten serveren op jouw bruiloft?

Denk na over welke cocktails jullie willen laten serveren op de bruiloft. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten, maar handig is wel om een paar te kiezen. Dit scheelt enorm in je budget en ook voor degene die de inkopen doet, is het heel fijn. Overleg met de barman welke cocktails lekker zijn en misschien kunnen jullie een keertje komen proeven? 

Catering op je bruiloft
Foto: Aligoté Catering

Voorbeelden van feestelijke cocktails

• Mojito. Een echte klassieker met rum (Bacardi en Havana club waren het populairst), munt, bruiswater, verse limoen en suiker.
• Espresso Martini. Deze after-dinner cocktail wordt steeds populairder. Deze cocktail is gemaakt met wodka, vers gezette espresso, koffielikeur en ijs. 
• Sex on the beach. Deze cocktail bestaat uit wodka, Peach tree, Cranbarry sap, Jus d’orange, Grapefruitsap en ijsblokjes. 
• Margarita. Het klassieke recept van Margarita is echter tequila met vers limoensap en agavesiroop.
• Daiquiri. Een van de meest bestelde cocktails. Het wordt meestal gemaakt met limoensap, witte rum en suikerstroop. Even schudden en serveren. 
• Martini. Een klassieker, misschien wel een van de bekendste. De martini wordt gemaakt met gin en droge witte vermout. Meestal geserveerd met olijf.

Feestelijk toch… al die cocktails? Maar jullie kunnen natuurlijk ook jullie favoriete cocktail een leuke naam geven die helemaal bij het thema past. Ook zeker leuk om te verwerken op de menukaart.