Wat voor cocktails kan je serveren op je bruiloft?

Cocktails serveren op je bruiloft

Jullie bruiloft is een feestelijke dag en daar hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje bij. Het eerste drankje zal waarschijnlijk al gedronken worden tijdens het aansnijden van de bruidstaart. Champagne ofcourse! Maar welke drank willen jullie bijvoorbeeld ’s avonds serveren? Kies je voor wijn, bier en fris of wil je iets exclusiefs? Om je bruiloft een feestelijk tintje te geven, zou je cocktails kunnen laten serveren. Je kunt hiervoor een cocktailbar in huren, helemaal in de stijl van jullie bruiloft. Zo weet je in ieder geval zeker dat je nergens omkijken naar hebt, want zij zetten alles klaar en shaken de lekkerste cocktails voor jou en je gasten. Maar… misschien heeft jullie feestlocatie ook wel enkele spannende cocktails op de kaart staan. Vraag dus even naar de mogelijkheden. Hieronder lees je alles over cocktails op jullie bruiloft. 

Waarom cocktails laten shaken op je bruiloft?

Wijn, bier en fris is meestal standaard. Dit zie je op verjaardagen, feestjes en andere evenementen. Maar voor de mooiste dag van je leven mag je ook wel even stectaculair uitpakken. Door cocktails te laten shaken voor je gasten, verwen je ze met een uniek drankje dat niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens heel feestelijk uitziet. Je kunt zelfs de cocktails laten aanpassen aan het thema van je bruiloft. Trouwen jullie bijvoorbeeld op het strand? Kies dan voor de ‘sex on the beach’ cocktail. Het ziet er tropisch uit en smaakt ook nog eens heel goed.

Cocktails op je bruiloft

Wanneer laat je de cocktails serveren?

Cocktails doen het erg goed tijdens het avondfeest, maar je zou ze natuurlijk ook overdag kunnen serveren. Degene die de cocktails mag shaken moet in ieder geval voldoende voorraad inslaan, dus is het handig om van tevoren even door te geven hoeveel uurtjes je cocktails wilt laten serveren. Houd er ook rekening mee dat dit meespeelt in het kostenplaatje. Het wordt namelijk een dure grap wanneer je de gehele dag door cocktails in combinatie met andere dranken serveert. Voor je eigen portemonnee is het dus slimmer om de cocktails op een deel van de dag te serveren. 

Alcoholvrije cocktails

Is iemand zwanger uit je vriendengroep? Komen er kids op je bruiloft? Of zijn er veel mensen die nog met de auto naar huis moeten? Deze gasten verdienen natuurlijk ook een feestelijke cocktail, maar dan zonder alcohol. Cocktails zonder alcohol worden gemaakt van limonade en fruit en smaken ook zeker goed! 

Welke cocktails wil je laten serveren op jouw bruiloft?

Denk na over welke cocktails jullie willen laten serveren op de bruiloft. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten, maar handig is wel om een paar te kiezen. Dit scheelt in je budget en ook voor degene die de inkopen doet, is het wel zo prettig. Overleg met de barman welke cocktails lekker zijn en misschien kunnen jullie een keertje komen proeven? 

Cocktail bar

Voorbeelden van feestelijke cocktails

• Mojito. Een echte klassieker met rum (Bacardi en Havana club waren het populairst), munt, bruiswater, verse limoen en suiker.
• Espresso Martini. Deze after-dinner cocktail wordt steeds populairder. Deze cocktail is gemaakt met wodka, vers gezette espresso, koffielikeur en ijs. 
• Sex on the beach. Deze cocktail bestaat uit wodka, Peach tree, Cranbarry sap, Jus d’orange, Grapefruitsap en ijsblokjes. 
• Margarita. Het klassieke recept van Margarita is echter tequila met vers limoensap en agavesiroop.
• Daiquiri. Een van de meest bestelde cocktails. Het wordt meestal gemaakt met limoensap, witte rum en suikerstroop. Even schudden en serveren. 
• Martini. Een klassieker, misschien wel een van de bekendste. De martini wordt gemaakt met gin en droge witte vermout. Meestal geserveerd met olijf.

Feestelijk toch… al die cocktails? Maar jullie kunnen natuurlijk ook jullie favoriete cocktail een leuke naam geven die helemaal bij het thema past. Ook zeker leuk om te verwerken op de menukaart. 

Leuke adresjes

Pizza met Pazzi

Pizza met Pazzi

unieke catering voor de bruiloft
SalseroMboka Party & Dance

SalseroMboka Party & Dance

spetterende trouw- en feestlocatie in tropische sferen
Crystal Cocktails

Crystal Cocktails

Mooiste cocktailbars van A tot Z geregeld
Catering Hanenburg

Catering Hanenburg

jouw bruiloft is bij ons in vertrouwde handen
Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

breed assortiment partyverhuur
Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

maak van je huwelijk een droomfeest

Ook interessant

De taken van een weddingplanner

De taken van een weddingplanner

Een chique bruiloft

Een chique bruiloft

Trouwen in je eigen achtertuin

Trouwen in je eigen achtertuin

Trouwen in de openlucht

Trouwen in de openlucht

Veel gestelde vragen over Wat voor cocktails kan je serveren op je bruiloft?

De meest bekende en feestelijke cocktails zijn bij de feestlocaties wel bekend. Je zou dit kunnen bespreken als jullie de locatie gaan bekijken of vastleggen. Mocht je een ander soort locatie hebben besproken en misschien wel zelf de drank verzorgen, dan kun je de recepten van jullie favoriete feestelijke cocktails van het internet overnemen en vooraf thuis gaan oefenen en proeven! Lekker toch??
Als het een Summer wedding is dan zijn de fruitcocktails met mooie vruchtjes toch wel de favorieten. Het alcoholvrije sap kun je in verschillende smaken/kleuren gebruiken en voor de alcohol doet Gin het altijd goed. On ice of course! Wil je een topper die het hele jaar garantie op succes geeft? Dan kom je op ons eigen recept: Rode port, tonic, muntblaadjes en ijs! Sabina's favorite!! Cheers!Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media