Creatieve outfit voor de bruiloft

Galakleding bruiloft
Foto: Zij van Rinsma

Ben je uitgenodigd voor de bruiloft van je 'bestie' of gaat er een familielied trouwen? Hartstikke leuk, want nu mag jij op zoek gaan naar de perfecte outfit! Er zijn heel veel verschillende soorten en stijlen jurken. Probeer daar maar eens een keuze uit te maken. Wanneer het bruidspaar een dresscode heeft meegegeven, heb je je daar natuurlijk aan te houden. Om alvast wat inspiratie op te doen, geven wij je in dit artikel een aantal tips hoe jij als gast jouw creatieve outfit voor de bruiloft kunt creëren. Ook kan het bruidspaar dit artikel prima lezen, want ook voor jullie zitten er mischien nog een aantal handige tips tussen.

Ga niet witter gekleed dan de bruid

Droom jij er al jaren van om een èchte prinsessenjurk te dragen? Dan is dit je kans! Een bruiloft leent zich er uitstekend voor om romantisch en stijlvol gekleed te gaan. Je kunt voor zowel een lange als korte jurk gaan. Let er alleen wel op dat je niet voor de kleur wit kiest. Als gast mag je namelijk nooit witter gekleed gaan dan de bruid. Een echte no go dus. Een jurk die gemaakt is van tule zal een perfecte optie kunnen zijn. Let er alleen wel op dat de stof niet te hard en stijfjes oogt, dit kan er namelijk erg goedkoop uitzien. Ga voor een jurk met kwaliteit. Je wilt toch niet meemaken dat jouw jurk het avondfeest niet haalt omdat hij uitgescheurt is.

Bruidshoeve_CharlotteFoto: Bruidshoeve Charlotte 

Wat trek je aan bij het avondfeest?

Je kunt voor zowel een lange als korte jurk gaan. Beide zijn heel stijlvol en romantisch. Pastelkleuren vallen ook altijd heel goed in de smaak. De jurk van de bruid springt er hierdoor ontzettend goed uit op de foto's. Heb je weinig budget? Dan kun je de jurk die je overdag wilt dragen ook prima 's avonds dragen. Kies dan wel voor een jurk die bij alle onderdelen van het huwelijk past. Feestelijk, maar toch romantisch.

'Summer wedding'

Vindt het huwelijk in de zomer plaats en wordt het heel warm die dag? Kies dan voor een korte jurk. Ga voor een vrolijke kleur en vermijd de sombere kleuren zoals grijs en zwart. Om je outfit wat chiquer te maken, zou je hoge hakken kunnen aantrekken. Als het huwelijk op het strand plaatsvindt, zijn die hoge hakken misschien wat onhandig en kun je beter voor stijlvolle slippers kiezen. 's Avonds kun je dan altijd nog die hoge hakken aantrekken! Maak je outfit compleet met mooie sieraden.

Korte jurk
Foto: Zij van Rinsma

Liever geen jurk of rok dragen? Geen probleem!

De meeste vrouwen dragen in het dagelijkse leven een broek met een shirt of trui. Wij snappen dan ook heel goed dat je op een bruiloft geen jurk of rok wilt dragen. Als je je er niet prettig bij voelt, dan hoeft dat niet. Ga voor een stijlvol pak. Denk bijvoorbeeld aan een power suit. Een trend voor vrouwen die je steeds vaker ziet terugkomen. Er is vast een outfit verkrijgbaar die jou fantastisch zal staan.

Houd rekening met de kleding van het bruidspaar

Als gast moet je rekening houden met wat het bruidspaar draagt. Gaat het bruidspaar chic gekleed? Dan wordt dit ook van jou verwacht. Houden zij het casual, zoals bijvoorbeeld op het strand, dan kun jij ook wat minder formeel gekleed gaan. Met accessoires kun je je outfit compleet maken. Denk aan exclusieve oorbellen, haaraccessoires, armbandje etc. Maar ook met de schoenen kun je flink uitpakken! Want wist je dat gewaagde trouwschoenen voor de bruidegom helemaal hot zijn? Jij kunt je schoenen perfect laten matchen met de schoenen van de bruid en/of bruidegom. Let er alleen wel op dat je niet precies dezelfde schoenen koopt. Zij zijn het stralende middelpunt en alle aandacht moet dus naar het bruidspaar gaan. Het kan niet zo zijn dat zij worden weggevaagd door de kleding en accessoires van de gasten.

Bruidsmode Gorredijk
Foto: Zij van Rinsma

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van en creatieve outfit! Met de bovenstaande tips gaat dat vast en zeker lukken.

Leuke adresjes

Bruidsatelier Jadau

Bruidsatelier Jadau

jouw perfecte trouwjurk op maat gemaakt
Bruidshoeve Charlotte

Bruidshoeve Charlotte

vind jouw perfecte trouwjurk

Ook interessant

Trouwjurken trends

Trouwjurken trends

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Veel gestelde vragen over Creatieve outfit voor de bruiloft

Als het bekend is dat de bruid in een witte jurk trouwt, dan is het zeker "not done" om als gast in het wit naar de bruiloft te gaan. En dat geldt ook als je niet weet in welke kleur de bruid zich kleed. Gaat de bruid niet in het wit, dan kun je als gast wel in het wit, maar laat jouw outfit dan niet op een trouwjurk lijken.
Verplicht is het uiteraard niet, respectloos wel. Je hoeft bij een dresscode voor een bruiloft niet all the way te gaan. Je kunt beperkt een kleur of stijl verwerken in jouw outfit, zonder afbreuk te doen aan jouw feestkleding. Hiervoor moet je wel even enige creativiteit tonen.Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media