Trouwen in de openlucht

Jullie gaan in de openlucht trouwen? Als jullie buiten gaan trouwen, denk dan wel aan de risico’s die hier aan vast zitten.  Buiten trouwen is helemaal hip! Zelfs hier in Nederland met ons klimaat (wisselvallig weer) gebeurt het steeds vaker. Als je eenmaal hebt besloten om buiten te gaan trouwen, moet je er ook rekening mee houden dat een openlucht bruiloft meer tijd neemt om te organiseren. 

vintage_Trouwreportage_bertiel_van_wieren
Foto: Bertiel van Wieren

Zorg voor comfort en toegankelijkheid voor alle gasten

Als je een mooie trouwlocatie hebt gevonden, kijk dan heel goed of deze wel geschikt is voor een openlucht bruiloft. Misschien komen er wat oudere gasten, zoals een opa of oma die slecht te been zijn op jullie trouwdag, je wilt natuurlijk wel dat ook zij genieten van jullie huwelijksdag. Dit is nog maar 1 voorbeeld, maar je moet aan bepaalde dingen letten, bijvoorbeeld: Voor als het erg warm wordt, zorg dan wel voor een schaduw plek, maar met ons klimaat moet je er ook rekening mee houden dat het in de avonden best fris kan worden. Dus is het handig om voor de avond voor warmte te zorgen.


Insecten….. Het kunnen “Wedding Crashers” zijn!

Deze kleine vervelende beestjes kunnen werkelijk jullie trouwdag verpesten. Muggen en bijen die jullie gasten gaan irriteren, zodat er een iet wat mindere sfeer kan gaan ontstaan. Je moet er toch niet aan denken?! Je kunt het muggen en bijen probleem een beetje voorkomen door citronella kaarsen en citronella spray te gebruiken.

openlucht_bruiloft_Best_bruiloften
Foto: Best Bruiloften

De planning bij slecht weer

Als jullie buiten gaan trouwen, moet je niet alleen een planning voor met mooi weer maken, maak daarom ook een planning voor bij slecht weer. Vandaar dat een openlucht bruiloft ook wat meer tijd in beslag neemt dan een binnen locatie. Bij een regenachtige dag kun je het beste een binnen locatie regelen, hou het weer vanaf 2 weken voor de trouwdag dan ook goed in de gaten, zodat je vroegtijdig stappen kunt ondernemen. Je kunt ook voor een mooie grote tent zorgen als er slecht weer wordt voorspelt, deze kun je huren bij een partyverhuur bedrijf. Zij hebben ook vaak materiaal om de tent te versieren, maar voor de versiering kun je natuurlijk ook zelf zorgen. 

 

Denk aan de verschillende momenten op de trouwdag. 

Als jullie het treffen met het weer en het is erg warm buiten, zorg dan voor gekoeld water. En zorg voor mooie en voldoende verlichting voor de avond, denk hierbij aan strengen verlichting die je makkelijk overal op kunt hangen. Ook zou je voor fakkels kunnen zorgen, deze geven niet alleen verlichting het staat ook nog eens gezellig.

buiten_trouwen_de_onzichtbare_fotograaf
Foto: De onzichtbare Fotograaf

Geluidsoverlast en/of geluiden

Jullie hebben dan eindelijk jullie droomlocatie gevonden om te trouwen! Het ziet er allemaal fantastisch uit! Hebben jullie goed gekeken of er geen snelweg of een openbare speeltuin in de buurt is? Het zou erg vervelend zijn dat jullie overlast hebben tijdens de huwelijksceremonie van bepaalde geluiden. Je wilt natuurlijk dat iedereen de huwelijksceremonie kunnen volgen en dat er dan geen schreeuwende kinderen door heen gaan van een speeltuin die dichtbij de locatie is. Het beste is dat je voordat je definitief voor een locatie kiest er overdag af en toe naartoe zou kunnen gaan en zelf ervaren of er veel geluidsoverlast is. Het kan ook zijn dat er precies op jullie trouwdag harde wind wordt voorspelt, ook dat kan overlast bezorgen, zorg er dan voor dat er een microfoon aanwezig is op de trouwlocatie, zodat iedereen de ceremonie goed kan volgen.

 

Buiten eten (buffet)

Bij een openlucht bruiloft wordt er ook buiten gegeten, hou er rekening mee dat je hele duidelijke afspraken maakt met de catering die dag. Spreek af dat het eten goed gekoeld is en spreek heel goed af wanneer het buffet uitgeserveerd wordt, je moet er toch niet aan denken dat het heerlijke buffet staat te bakken in de zon?! 

trouwen_in_openlucht_fotonel
Foto: Fotonel.nl

Laat jullie gasten weten dat het een buiten bruiloft betreft

Als jullie buiten gaan trouwen, moet je er wel aan denken de gasten op de hoogte te stellen, dit kun je in de trouwkaarten duidelijk maken. De gasten kunnen er dan zelf rekening mee houden dat ze misschien een vestje of een trui moeten nemen, voor het geval het iets killer wordt.

 

Zelf wil je ook warm blijven, wat trek je aan over je trouwjurk?

Je moet er natuurlijk ook zelf rekening mee houden, dat het in de avond iets killer wordt. Overdag is de trouwjurk heerlijk om te dragen, maar in de avonduurtjes zou je het best koud kunnen krijgen. Je zou bij een bruidsmodezaak eens kunnen gaan kijken voor een mooi bijpassend jasje of een bolero. Tegenwoordig zijn er ook prachtige omslagdoeken verkrijgbaar die je lekker op temperatuur kunnen houden.


Nog een laatste ideetje

Een openlucht bruiloft kun je ook zelf helemaal decoreren en naar je eigen hand zetten. Als je het lekker landelijk wilt aankleden zou je kunnen denken om allemaal leuke kleden en kussen op de grond te leggen, met daarop gevulde picknickmanden met lekkernijen. Daarbij zou je kunnen denken om er een paar strobalen en picknicktafels neer te zetten waar de gasten op kunnen zitten. Je krijgt op deze manier een landelijke vintage bruiloft. Laat de bruidsfotograaf die jullie die dag hebben ingehuurd daar mooie foto’s van maken. Deze vintage foto’s doen het namelijk erg goed in een trouwreportage. Bekijk ook het artikel Decoratie - buiten bruiloft voor tips en ideeën. 

picknickmanden_bruiloft_van_velden_fotografie
Foto: Van Velden Fotografie
Meld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media