Zo vind je de juiste trouwjurk

Veel vrouwen dromen als klein meisje al van trouwen. Ze weten precies hoe ze het hebben willen. Je ziet je trouwjurk al tot in de kleinste details voor je. Maar in het echt blijkt die jurk misschien niet binnen je budget te passen, of past deze toch niet zo goed bij je als je dacht. En dan loop je vast. Gelukkig zijn er een paar manieren om toch met de juiste jurk naar huis te gaan.

Maak op tijd een afspraak

Wanneer je weet dat je gaat trouwen, is het belangrijk dat je al snel een afspraak maakt bij een bruidsboetiek om trouwjurken te gaan passen. Je kunt je vooraf alvast op internet laten inspireren m.b.t. de merken, modellen en trends van de trouwjurken. Houd bij welke jurken bij jou in de smaak vallen. Maak desnoods een moodboard. Het is een goed idee om in ieder geval zes tot negen maanden voor het huwelijk een afspraak te maken om trouwjurken te gaan passen.

Bruidsboetieks en ontwerpers hebben het vaak erg druk, en ze moeten de bruidsjurken dan ook op tijd kunnen bestellenlaten passen en desnoods vermaken. Je wilt natuurlijk geen stress als je de mooiste dag van je leven in plant. Wees daarom niet bang om al in een vroeg stadium een afspraak te maken bij een bruidsmodewinkel.

juiste-trouwjurk

Boetiek of ontwerper?

Kies je voor een bruidsboetiek of een ontwerper? Dit is wellicht afhankelijk van je budget, maar je kunt kiezen voor een boetiek met trouwjurken die al zo goed als klaar zijn, of een trouwjurk voledig laten ontwerpen. Dat laatste is uiteraard wel duurder. De meeste mensen kiezen voor een bruidsjurk van een boetiek. De meeste boetieks hebben een grote verscheidenheid aan jurken en de kans is dan ook groot dat er wel een trouw-outfit van jouw smaak bijzit.

Als je precies weet hoe je jurk eruit moet zien, maar je deze niet kunt vinden, kan een ontwerper je helpen. Deze maakt de jurk dan voor je op maat. Je zal wel een aantal keren moeten gaan passen om ervoor te zorgen dat de jurk echt op en top past. Hetzelfde geldt voor communiejurken

De entourage

Wie neem je mee als je jurken gaat passen bij een boetiek? Je hebt vast veel vriendinnen en familie die graag met je mee wil om hun mening te geven over de trouwjurken die je gaat passen. Echter, het is niet handig om veel mensen mee te nemen. Laat je door maximaal twee of drie personen vergezellen. Wanneer je hebt gekozen wie er mee kan, is het belangrijk dat je ze instrueert over wat je van hen verwacht.

Laat je ook niet te veel leiden door de entourage. Uiteindelijk ben jij de bruid en mag je zelf de trouwjurk kiezen. Goede raad is welkom, maar het belangrijkst is de bruid. Word je wat nerveus van de mening van een ander? Ga dan eerst alleen en vraag advies in de winkel. Maak een selectie van verschillende jurken en nodig dan de mensen om je heen uit voor een pas-sessie. Dat kan natuurlijk ook!

Leuke adresjes

Bruidsboutique MariAnna

Bruidsboutique MariAnna

trouwjurken van diverse topmerken
Bruidsatelier Jadau

Bruidsatelier Jadau

jouw perfecte trouwjurk op maat gemaakt
Bruidshoeve Charlotte

Bruidshoeve Charlotte

vind jouw perfecte trouwjurk
The One Bridal

The One Bridal

Trouwkleding voor bruid, bruidegom en bruidskids!

Ook interessant

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media