Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Regen op jullie trouwdag

Voor jullie huwelijksdag kun je alles tot in de puntjes plannen, maar er is 1 onderdeel dat zicht echt niet laat plannen en dat is het weer! Vooral in ons kikkerlandje hebben we vaak wisselvallig weer, en het weer is juist heel bepalend voor de trouwdag. De bruidsreportage of trouwfilm die je buiten hebt gepland, en wat dacht van de trouwceremonie die je buiten hebt gepland! Dan zit je niet echt op regen te wachten.

rubberlaarzen_bruid_regenachtige_trouwdag

Regen tijdens de huwelijksdag? Leuk!

Het weer kunnen we echt niet plannen, maar je kunt je er wel heel goed op voorbereiden. Als je goed voorbereid bent heeft het ook geen negatieve invloed op de huwelijksdag. Als je er iets positiefs van maakt, kan het zelfs voor hele leuke foto’s en momenten zorgen. Als je het slechte weer hebt ingecalculeerd dan zal je dat achteraf op de trouwfilm of in de bruidsreportage terug zien.  Lachende mensen en een gezellige en positieve sfeer! Dus wat heel belangrijk is, is dat je regen tijdens de huwelijksdag zoveel mogelijk om zet naar een positief element.

 

Vaste trouwlocatie

Als je op een vaste locatie gaat trouwen, dan heeft de beheerder van die locatie vast een back-up voor als het slecht weer zal zijn op die dag. En je mag er misschien ook vanuit gaan dat de meeste locatiehouders hier ervaring mee hebben en dus jullie van praktische tips kunnen voorzien. Informeer hier wel direct na in het eerste gesprek die je met de eigenaar hebt, voor het geval je voor verrassingen komt te staan. Je wil niet dat er gebruik wordt gemaakt van de back-up dat daar onverwacht extra kosten voor in rekening worden gebracht. Nog erger….. Misschien is er geen back-up voor slecht weer!

 

Eigen trouwlocatie

Als je voor een eigen trouwlocatie hebt gekozen, zal je zelf een back-up moeten plannen voor een regenachtige dag. En niet alleen een back-up voor de ceremonie of de feestavond, maar voor de hele dag. Je zal alles moeten plannen van het moment dat jullie uit huis gaan tot de huwelijksnacht. Je zou kunnen denken aan trouwparaplu voor als je de auto uit stapt etc. Denk ook aan de gasten, hiervoor kun je best goedkoop allemaal transparante paraplu’s voor aanschaffen, dit is mooier dan dat iedereen een andere paraplu heeft. En voor de bruidsreportage kan dit eigenlijk voor mooie plaatjes zorgen. Als de ceremonie buiten plaats vind zou je een partytent kunnen regelen of een uitwijkmogelijkheid achter de hand hebben.

paraplu_gasten_trouwen_regen

Poetsdoeken

Denk eventueel ook aan poetsdoeken voor jullie trouwschoenen. En ook een schone oplossing voor de trouwauto als je plannen hebt om deze bij de bruidsreportage te betrekken, of juist niet oppoetsen omdat je juist de weersomstandigheden van de trouwdag goed wil laten weergeven.

 

Trouwreportage in de regen

Vraag aan jullie bruidsfotograaf als hij/zij te maken krijgen met een trouwreportage in de regen en vraag hoe hij/zij hier mee gaat om gaat. Je kunt de locatie die je hebt gekozen voor een trouwreportage natuurlijk verplaatsen naar een binnenlocatie, maar een korte vrolijke shoot in de regen is best een leuke toevoeging voor jullie bruidsreportage. Denk aan al je gasten met dezelfde  paraplu’s. En jullie onder een mooie trouwparaplu! Het kan echt mooie plaatsje opleveren.

Vraag de fotograaf ook naar zijn of haar ervaringen met een trouwdag bij slecht weer. Hier zullen ongetwijfeld nog enkele tips uitkomen waar je wat aan hebt.

Mocht je voor een speciale trouwauto hebben gekozen, die ook deel gaat uitmaken van de bruidsreportage, dan zou je vooraf aan de verhuurder kunnen vragen of er een mogelijkheid is om de auto schoon op de foto te kunnen krijgen,… Als je dat zelf wilt uiteraard, want de sporen die het slechte weer tijdens het rijden op de auto achterlaat, passen ook wel weer binnen het gehele plaatje van de trouwdag.

bruidspaar_in_de_regen

Lastminute tools voor slecht weer op je trouwdag

* Overdekte plek voor de muziek en catering denk aan een feesttent of partytent met de nodige toebehoren.

* Hippe rubberlaarzen (leuk voor de foto’s in de regen)

* Regenjassen, regencapes, e.d.

* Paraplus. Hiervoor zijn schitterende trouwparaplu’s beschikbaar zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu, betaalbare     transparante paraplu’s voor jullie gasten, etc...

* Waterbestendige buitendecoratie

* Poetsdoeken voor schone trouwschoenen e.d.

* Waterproof Make-up, fohn, e.d.

* Extra kleding