Regen op jullie trouwdag

Trouwen met slecht weer

Voor jullie huwelijksdag kun je alles tot in de puntjes plannen, maar er is één onderdeel dat zich echt niet laat plannen en dat is het weer! Vooral in ons kikkerlandje hebben we vaak wisselvallig weer en het weer is juist heel bepalend voor de trouwdag. De bruidsreportage of trouwfilm die je buiten hebt gepland, en wat dacht van de trouwceremonie die je buiten hebt gepland! Dan zit je niet echt op regen te wachten.

Regen tijdens de huwelijksdag? Leuk!

Het weer kunnen we echt niet plannen, maar je kunt je er wel heel goed op voorbereiden. Als je goed voorbereid bent, heeft het ook geen negatieve invloed op de huwelijksdag. Als je er iets positiefs van maakt, kan het zelfs voor hele leuke foto’s en momenten zorgen. Als je het slechte weer hebt ingecalculeerd dan zal je dat achteraf op de trouwfilm of in de bruidsreportage terug zien. Lachende mensen en een gezellige en positieve sfeer! Dus wat heel belangrijk is, is dat je regen tijdens de huwelijksdag zoveel mogelijk omzet naar een positief element.

Regenachtige trouwdag

Vaste trouwlocatie

Als je op een vaste locatie gaat trouwen, dan heeft de beheerder van die locatie vast een back-up voor als het slecht weer is op die dag. En je mag er misschien ook vanuit gaan dat de meeste locatiehouders hier ervaring mee hebben en dus jullie van praktische tips kunnen voorzien. Informeer hier wel direct na in het eerste gesprek die je met de eigenaar hebt, voor het geval je voor verrassingen komt te staan. Je wil niet dat er gebruik wordt gemaakt van de back-up dat daar onverwacht extra kosten voor in rekening worden gebracht. Nog erger….. Misschien is er geen back-up voor slecht weer!

Eigen trouwlocatie

Als je voor een eigen trouwlocatie hebt gekozen, zal je zelf een back-up moeten plannen voor een regenachtige dag. En niet alleen een back-up voor de ceremonie of de feestavond, maar voor de hele dag. Je zal alles moeten plannen van het moment dat jullie uit huis gaan tot de huwelijksnacht. Je zou kunnen denken aan trouwparaplu voor als je de auto uit stapt etc. Denk ook aan je bruiloftsgasten. Hiervoor kun je best goedkoop allemaal transparante paraplu’s voor aanschaffen, dit is mooier dan dat iedereen een andere paraplu heeft. En voor de bruidsreportage kan dit eigenlijk voor mooie plaatjes zorgen. Gaan jullie buiten trouwen? Dan zou je een partytent of uitwijkmogelijkheid kunnen regelen. 

paraplu_gasten_trouwen_regen

Poetsdoeken

Denk eventueel ook aan poetsdoeken voor jullie trouwschoenen. En ook een schone oplossing voor de trouwauto als je plannen hebt om deze bij de bruidsreportage te betrekken. Of poets je schoenen juist niet op zodat je juist de weersomstandigheden van de trouwdag goed wilt laten weergeven.

Trouwreportage in de regen

Vraag aan jullie bruidsfotograaf hoe hij of zij omgaat met regen tijdens de trouwreportage. Je kunt de locatie die je hebt gekozen voor een trouwreportage natuurlijk verplaatsen naar een binnenlocatie, maar een korte vrolijke shoot in de regen is best een leuke toevoeging voor jullie bruidsreportage. Denk aan al je gasten met dezelfde paraplu’s. En jullie onder een mooie trouwparaplu! Het kan echt mooie plaatsje opleveren. Vraag de fotograaf naar zijn of haar ervaring met slecht weer op een bruiloft. Hier zullen ongetwijfeld nog enkele tips uitkomen waar je wat aan hebt. Mocht je voor speciaal trouwvervoer kiezen, dat ook deel gaat uitmaken van de bruidsreportage, dan zou je vooraf aan de verhuurder kunnen vragen of er een mogelijkheid is om de auto schoon op de foto te kunnen krijgen. Als je dat zelf wilt uiteraard, want de sporen die het slechte weer tijdens het rijden op de auto achterlaat, passen ook wel weer binnen het gehele plaatje van de trouwdag.

bruidspaar_in_de_regen

Lastminute tools voor slecht weer op je trouwdag

  • Overdekte plek voor de muziek en catering. Denk aan een feesttent of partytent met de nodige toebehoren.

  • Hippe rubberlaarzen (leuk voor de foto’s in de regen)

  • Regenjassen, regencapes, e.d.

  • Paraplus. Hiervoor zijn schitterende trouwparaplu’s beschikbaar zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu, betaalbare transparante paraplu’s voor jullie gasten, etc...

  • Waterbestendige buitendecoratie

  • Poetsdoeken voor schone trouwschoenen e.d.

  • Waterproof make-up, fohn, e.d.

  • Extra kleding

Leuke adresjes

Buitengewoon Tentsupply

Buitengewoon Tentsupply

voor bijzondere momenten!
Boutique Hotel Catshuis

Boutique Hotel Catshuis

historische en eigentijdse trouwlocatie
Venema Trouwauto's

Venema Trouwauto's

unieke trouwbussen om verliefd op te worden!
HFK Verhuur

HFK Verhuur

full service partyverhuur voor uw bruiloft of evenement
Salon Margreet

Salon Margreet

bruidsmake-up op locatie in Friesland
ProDome

ProDome

gespecialiseerd in partyverhuur en tentverhuur voor bruiloften en evenementen

Ook interessant

De nieuwste trends in bruidsfotografie

De nieuwste trends in bruidsfotografie

Sleur en trends in trouwlocaties

Sleur en trends in trouwlocaties

Winter Wedding bij De Pollepleats

Winter Wedding bij De Pollepleats

Trouwen in de openlucht

Trouwen in de openlucht

Veel gestelde vragen over Regenachtige trouwdag

Dat ligt geheel aan de planning. Wat is de locatie voor de fotoshoot, Ga je buiten trouwen, etc. Zorg voor een extra alternatieve binnen-locatie voor de fotoshoot, bespreek bij de trouwlocatie een passende oplossing voor een overkapping voor bruidspaar én gasten of een uitwijkmogelijkheid naar binnen. Maar vooral: Gebruik het slechte weer juist voor coole elementen in de fotoreportage en trouwfilm! Neem voor de shoot opvallende laarzen mee, een hartenparaplu, leuke plu's voor de bruidskinderen en eventueel transparante paraplu's voor de gasten. (voor een prikkie online te koop!)
Jazeker... zie hier onze top 5 voor de regenachtige trouwdag! 1. Back-up voor een binnen-locatie voor de trouwerij en het feest! 2. Gewoon buiten trouwen maar regel goede overkapping en toch maar nog een uitwijkplek binnen. 3. Maak ook foto's in de regen... gaaf! 4. Hippe laarzen voor coole fotoshoot buiten. 5. Hartenparaplu voor bruidspaar, transparante paraplu's voor de gasten en de kids leuke kidsplu's!Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media