De taken van een weddingplanner

Taken van een weddingplanner

Jullie trouwdag is een van de meest bijzondere momenten uit jullie leven. Natuurlijk wil je deze dag tot in de puntjes geregeld hebben. Een goede voorbereiding is het halve werk! Misschien hebben jullie al ideeën op papier gezet over hoe jullie droombruiloft er ongeveer uit moet komen te zien. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat door alle drukte er bijna geen tijd is om dingen te regelen voor de bruiloft. Wij raden je dan aan om een weddingplanner in te schakelen. Hij of zij regelt alles wat met jouw bruiloft te maken heeft. Een weddingplanner geeft raad en helpt jullie met de voorbereidingen. Zo voorkom je ook dat er geen details over het hoofd worden gezien. Door een weddingplanner in te huren, kun je zorgeloos naar de trouwdag toeleven en voorkom je ook een hoop stress op de dag zelf!

Een weddingplanner is toegankelijk voor iedereen!

Ik zie je al denken... Een bruiloft is al zo duur en dan moeten we ook nog een weddingplanner inschakelen. Wat kost dat allemaal wel niet? Niet alleen de rijken kunnen een weddingplanner inschakelen, een weddingplanner is toegankelijk voor iedereen! Denk er gerust eens over na, want het uitgeven van jullie geld voor de bruiloft kun je toch echt het beste doen op basis van de ervaring van een weddingplanner. Dit scheelt je ongetwijfeld een flink deel van je budget, hierdoor kun je de diensten van een ervaringsdeskundige juist weer op je budgetlijst opnemen. Zo blijft het totaal bedrag hetzelfde en hoef je dus niet te verhogen. Je deelt alleen je budget anders in.

Decoratie op je bruiloft

Wat doet een weddingplanner?

 • Een adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek kan een weddingplanner jullie informeren over bijvoorbeeld de leveranciers en de feestplanning. Aangezien weddingplanners nauw samenwerken met verschillende trouwbedrijven, kan hij of zij je tips geven en ervaringen met jullie delen. Daarna kunnen jullie de onderdelen zelf regelen en vastleggen. Wil je dat de weddingplanner dit voor jullie doet? Overleg dit dan eventjes.
   
 • Specifieke zaken regelen. Ook kan de weddingplanner specifieke zaken voor jullie regelen waar je zelf helemaal niet bekend mee bent. Denk bijvoorbeeld aan een trouwambtenaar regelen, trouw- en/of feestlocatie,  en de catering. 
   
 • De planning van A tot Z. Daarnaast kunnen weddingplanner ingeschakeld worden om de gehele trouwdag van A tot Z te plannen. Zo hoeven jullie je sowieso nergens meer zorgen over te maken.
   
 • Samenwerking regelen. We gaven het net al even aan, maar weddingplanners hebben een uitgebreid netwerk in de trouwbranche waardoor zij leuke samenwerkingen bij verschillende trouwbedrijven voor jullie kunnen regelen. 
   
 • Ceremoniemeester. De meeste weddingplanners kun je ook inschakelen als ceremoniemeester. Heel handig, want zo kunnen je vriendinnen of wie je daar voor aangesteld hebt, ook optimaal genieten van jullie bruiloft. 

Waarom een weddingplanner inschakelen?

Wanneer je gaat trouwen, kost het veel tijd om een bruiloft tot in de puntjes te regelen. Een weddingplanner heeft ervaring met het organiseren van bruiloften en met die ervaring krijg jij de trouwdag van je leven. Zij werken nauw samen met de tofste trouwbedrijven en krijgen meestal aantrekkelijke kortingen bij bepaalde bedrijven, dus je bespaart niet alleen veel tijd, maar ook geld! Natuurlijk zijn er nog meer redenen om een weddingplanner in te schakelen.

 • Trouwen jullie buiten jullie woonplaats? Bijvoorbeeld in een andere provincie, op een van de Nederlandse eilanden of het buitenland? Dan is het zeker handig om een weddingplanner in te schakelen. Jullie zijn daar niet bekend, maar zij weten je alles te vertellen!
   
 • Kun je niet kiezen en ben je nogal besluiteloos? Dan is het handig om een "neutraal persoon" in te schakelen. Iemand die net even anders tegen de dingen aankijkt en je op andere ideeën kan brengen. 
   
 • Willen jullie binnen het budget blijven? Ook dan is het handig om een weddingplanner in handen te nemen. Hij of zij kan het budget bewaken en in jullie budget de beste opties aanbieden.
   
 • Tijdnood. Een bruiloft regelen kost veel tijd en wanneer je hier eigenlijk helemaal geen tijd voor hebt, raden wij je aan om het aan een professional over te laten. Zij kunnen deze dag tot in de puntjes verzorgen en jullie hebben er zelf geen omkijken naar en kunnen relaxed aan jullie trouwdag beginnen. Ook op de dag zelf kunnen jullie volop genieten. 
   
 • Iedere bruiloft heeft een ceremoniemeester nodig. Je kunt je vriendin, nicht, (schoon)moeder of zusje vragen, maar als je deze zware taak niet op wilt leggen, dan kan de weddingplanner ook dienen als ceremoniemeester. 

Planning bruiloft

Wat zijn de kosten voor een weddingplanner?

De kosten zijn afhankelijk van het bedrag dat jullie willen uitgeven aan de trouwdag en de weddingplanner. Ook speelt er mee voor welke aspecten van de bruiloft je de weddingplanner wilt inschakelen. Wil je de complete trouwdag laten regelen door de weddingplanner? Dan kun je over het algemeen rekenen dat een weddingplanner 10 tot 15 procent van jullie totale budget zal kosten. Er werken ook weddingplanners op basis van een uurtarief. De meeste weddingplanners bieden totaalpakketten aan of verdelen de prijzen per onderdeel. 

Vind de juiste weddingplanner

Ben je van plan om een weddingplanner in te schakelen? Laat je leiden door mond- tot mondreclame en zoek het internet af. Tegenwoordig laat men reviews achter en kun je er zo dus ook achter komen of de weddingplanner goed is of niet. Vervolgens kun je een kennismakingsgesprek aanvragen. Je komt er dan gauw genoeg achter of jullie op een lijn zitten. Een goed gevoel is natuurlijk het belangrijkste wanneer je de regie van de dag van je leven uit handen geeft!

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest door de Consumentenbond
Jil's Weddings & Events

Jil's Weddings & Events

weddingplanner en ceremoniemeester
Woesh weddingplanner

Woesh weddingplanner

Organisatie van A tot Z
Bruidsatelier Jadau

Bruidsatelier Jadau

jouw perfecte trouwjurk op maat gemaakt
Jakob Laning - Trouwambtenaar

Jakob Laning - Trouwambtenaar

romantisch met een gepaste dosis humor
Brides by Fem

Brides by Fem

maak het plaatje af met unieke accessoires
The One Bridal

The One Bridal

Trouwkleding voor bruid, bruidegom en bruidskids!
Fascino Wedding

Fascino Wedding

weddingplanner & ceremoniemeester

Ook interessant

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

De perfecte bruiloft

De perfecte bruiloft

Veel gestelde vragen over De taken van een weddingplanner

Een weddingplanner kan jullie zeker helpen bij het vinden van de perfecte locatie. Hij of zij heeft vele jaren ervaring en werkt nauw samen met diverse locaties. Aan de hand van jullie wensen zal hij of zij snel een droomplek voor jullie vinden. Zelfs een bruiloft in het buitenland kan gerealiseerd worden.
De kans dat jullie weddingplanner korting kan regelen is groot. Door het goede contact met de trouwbedrijven kan hij of zij voor een goede deal of korting zorgen.
Om jullie bruiloft in goede banen te leiden, kan een weddingplanner op het huwelijk aanwezig zijn. Naast het voortraject regelt hij of zij ook de organisatie op de dag zelf. De gehele planning kun je aan een weddingplanner overlaten.
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen jullie je wensen kenbaar maken. Vervolgens wordt er een offerte op maat gemaakt. Als jullie hiermee akkoord gaan, werkt de weddingplanner alles uit. Voor de bruiloft zelf kan er een draaiboek gemaakt worden.Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media