Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

De laatste jaren is er veel veranderd in de trouwbranche. Bruiloften worden kleiner en intiemer en aanstaande bruidsparen geven hun geld anders uit dan voorheen. Hier moeten de ondernemers in de trouwbranche dus op inspelen. Op deze pagina gaan we het voornamelijk hebben over de trouwfotografen. Want mocht je binnenkort in het huwelijksbootje stappen, twijfel dan niet om voor een professionele trouwfotograaf te kiezen. Want deze profs komen niet alleen met een mooie camera, maar ook met heel veel ervaring en vakkennis!

bruidsfotograaf-in-Friesland

Kies je voor een fotograaf of iemand met een mooie camera?

Gelukkig alweer even geleden hebben we te maken gehad  met de coronacrisis. Heel voorzichtig kwamen daarna de bruiloften weer op gang, maar we merken dat de bruidsparen soms nog wel voorzichtig blijven. Tijdens een coronagolf geldt er een maximum aantal bezoekers voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en recepties. Gasten op een bruiloft moeten dan altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Ook moet er gezorgd voor vaste zitplekken. We weten ondertussen dat Covid-19 de ondernemers flink geraakt heeft en dat ze een groot deel van hun inkomsten zijn mislopen, omdat er minder bruiloften plaatsvonden. Ze hebben nou eenmaal te maken met concurrentie en als je je niet laat zien, kiest het bruidspaar voor een ander. De Social Media zoals Facebook en Instagram worden hier volop voor benut en gelukkig voor ons is men ook weer op zoek naar de betere portals op het internet om te adverteren. Wij, de beheerders van TrouweninFriesland.nl, hebben weinig te klagen op dit moment. Uiteraard hebben wij ook de zeilen van onze bedrijfsvoering flink moeten bijstellen om destijds de gevolgen van de Coronacrisis te bestrijden. 

Trouwen tijdens de corona

De fotograaf en de coronacrisis

Voor de vakbekwame bruidsfotografen heeft de coronacrisis voorheen ook flinke sporen achtergelaten. Ook al heeft de crisis niet iedereen geraakt, toch gaven bruidsparen op een andere wijze hun geld uit. Het internet had hier eerder al een bijdrage aan geleverd doordat aanstaande bruidsparen vaak online al gaan "voorshoppen" en prijzen vergelijken. Hierdoor is het vaste loopje naar de vertrouwde winkel of leverancier om de hoek niet meer vanzelfsprekend. Al ver voor de coronacrisis hadden we te maken met mensen die prijzen gaan vergelijken. En geef ze eens ongelijk, waarschijnlijk doe je het zelf ook. Hierdoor moet een fotograaf zich naast de kwaliteit en servicce ook nog eens extra op de prijsstelling toeleggen. Helaas gaan kwaliteit + service niet altijd samen met concurrerende prijzen en tarieven. 

Contact opnemen met een fotograaf

Vanaf het moment dat een aanstaand bruidspaar contact opneemt met een ervaren en vakbekwame bruidsfotograaf in Friesland voor trouwfoto's in  jullie eigen stijl, tot het moment van een unieke trouwreportage met album e.d. wordt afgeleverd, zijn vele uren van vakwerk verstreken. Als de fotograaf al deze uren naar behoren in het eindtarief berekend, zullen velen tot hun schrik opmerken dat zij dit niet in hun budget opgenomen hebben. 

Vakbekwame fotograaf op je bruiloft

Een fotograaf is meer dan iemand met een mooie camera

Persoonlijk ben ik voorstander van het vrijgeven van branche-eisen m.b.t. diploma's en vestigingsregels. Maar helaas heeft dit met zich meegebracht dat veel mensen die beschikken over een knappe digitale camera en veel complimenten hebben gekregen over de gemaakte vakantiekiekjes en de fotoreportage van buurmans feestje, zich als fotograaf gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een mooie website laten bouwen en voortaan dus als fotograaf door het leven gaan. Ik roep al jaren dat iemand met een KvK inschrijving wel zelfstandig is maar zich nog lang geen ondernemer mag noemen. Zo ook is niet iedere zelfstandige met een camera en website een vakbekwame fotograaf.

Kies jullie fotograaf met gevoel

Lieve aanstaande bruidsparen: Kijk eerst heel goed naar het werk dat de fotograaf van jullie keuze eerder al heeft afgeleverd. Kijk en voel of de stijl van de bruidsreportages past bij jullie stijl en verwachtingen. En is er een klik met de fotograaf, die 's ochtends al samen met de bruidegom aanbelt bij de bruid op een van de mooiste dagen van jullie leven? Als dat allemaal positief is, kijk dan pas naar het tarief voor de trouwreportage en vergelijk daarna het volledige pakket met andere aanbieders met lagere tarieven. Ik ben de laatste die zal zeggen dat je niet in zee moet gaan met goedkope fotografen, maar laat de kosten niet het zwaarste onderdeel zijn bij jullie beslissing. Zelf weet je het beste hoe de kosten binnen jullie budget een rol spelen en hoe zwaar dit mee weegt binnen jullie keuze voor de huwelijksfotograaf, met wie jullie de trouwdag grotendeels samen gaan doorbrengen.

Namens het team van TrouweninFriesland.nl wens ik jullie alvast veel plezier en wijsheid bij de voorbereiding op de trouwdag en voor later een behouden vaart in het huwelijksbootje.

Leuke adresjes

Studio 13 Fotografie

Studio 13 Fotografie

making memories
VDR Fotografie

VDR Fotografie

bruidsfotograaf in heel Noord-Nederland
Fonger de Vlas Fotografie

Fonger de Vlas Fotografie

ervaren bruidsfotograaf met een heldere no-nonsense aanpak
Lex Ensing Photography

Lex Ensing Photography

onzichtbare fotograaf op jullie dag

Ook interessant

De nieuwste trends in bruidsfotografie

De nieuwste trends in bruidsfotografie

Veel gestelde vragen over Fotograaf met gevoel

Dat is een heel ruim begrip. Welke tijden en wat wil je er allemaal bij? En een topfotograaf of gemiddeld? Om toch bedragen te noemen: Uurloon tussen de € 90,00 en € 150,00. Totaalbedrag compleet, zonder avondbruiloft tussen de € 2000,00 en € 3000,- inclusief BTW. Het is een prijs/kwaliteit situatie. Je vraagt tenslotte ook niet: Wat kost een auto?
Als de trouwdatum in het trouwseizoen valt, tussen mei en september, dan kun je voor een goede of bekende bruidsfotograaf niet vroeg genoeg zijn. Denk aan 1 tot 1 1/2 jaar. Als je een goede fotograaf wilt dan moet je deze gewoon snel boeken zodra jullie de trouwdatum weten.Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media