Spoedcursus trouwvervoer kiezen

Dan denk je dat je online zo maar even een trouwauto gaat uitzoeken voor jullie trouwdag in Friesland, en dan blijkt er ineens een gigantisch aanbod te zijn van verschillende soorten trouwvervoer. Zo blijkt een trouwauto al een heel breed begrip te zijn, Om van alle andere soorten en mogelijkheden van het trouwvervoer maar niet te spreken. Volg hier maar even snel onze spoedcursus trouwvervoer kiezen! 

oldtimer-hurenFoto: Oldtimer-huren.nl

Beginnen bij het begin

Laten we maar gewoon beginnen bij het begin. De trouwauto's... wat zijn in Friesland globaal de verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen? Een trouwauto is het meest gekozen trouwvervoer. Niet omdat het nu per sé de favoriet is van de bruidsparen, maar simpelweg omdat het aanbod trouwauto's het breedste en grootste assortiment heeft. Kijk zelf maar:

 • Luxe trouwauto's  
 • Limousines
 • Verlengde limousines
 • Oldtimers
 • Sportwagens
 • Off roads
 • Cabrio trouwauto

- Luxe trouwauto's

Onder de luxe trouwauto's horen o.a. de Rolls Royce, Jaguar, Mercedes, BMW, Aston Martin, etc... Hiermee geef je een luxe en stijlvolle tint aan je trouwdag. 

- Limousines

Ook met een limousine komt je super stijlvol bij jullie trouwlocatie aanrijden. Maar een limo heeft ook nog een praktisch voordeel. In een limousine of zelfs verlengde limousine is er voldoende ruimte om ook de bruidskinderen en zelfs de ouders en schoonouders mee te laten rijden. Een garantie voor stralende gezichten en prachtige trouwfoto's.

all_american_limousinesFoto: All American Limousines

- Oldtimers

Een oldtimer als trouwauto behoort nog altijd tot de favorieten van onze bruidsparen. Denk hierbij niet alleen aan die klassiekers die je in een oude film voorbij ziet komen, want er zijn heel veel luxe en sportieve oldtimers als trouwvervoer zoals luxe Jaguar, Bugatti, Mercedes, Aston Martin, Citroën Traction, Ford Mustang, etc... Allemaal te huur in Friesland, maar ook in de omliggende provincies.

- Sportwagen als trouwauto

Deze snelle asfaltvreters winnen steeds meer terrein als trouwauto. Om de sportieve uitstraling, vaak een droomauto voor de bruiden of gommen en het zijn plaatjes op de trouwfoto's. En vooral ook: Je kunt ook sportieve trouwauto's huren waarin je zelf mag rijden.

- De off-road trouwauto's

Deze tereinwagesn zijn voor de stoere bruidsparen vaak een droom die uitkomt. Waarschijnlijk hebben zij al jaren van te voren gezegd dat als zij gaan trouwen, dat er dan een stoere terreinwagen als trouwauto komt. En die droom wordt dan ook waargemaakt, want er is voldoende aanbod van terreinauto's aan trouwvervoer.

- Cabrio trouwauto

Het aanbod van een cabriolet als trouwauto is zeer uitgebreid. Van die geinige mini cabrio's en Volkswagen Kever tot een snelle Porsche of Ferrari, Mercedes cabrio en de klassiekers zoals de Alfa Romeo Spider, Mustangs, Jaguars, etc...

jag_tax_cabrio_hurenFoto: Jag Tax Trouwauto's

Met z'n allen

Gezelliger wordt het niet... Met z'n allen in een bus naar de trouwlocatie en misschien daarna nog wel naar een gezellige feestlocatie. Onder het motto; met z'n allen... Een trouwbus is absoluut een garantie voor een top trouwdag. 1 groot feest!  Dit zijn de mogelijkheden voor het huren van een trouwbus:

 • Een feestbus in diverse uitvoeringen van standaard klassiek tot omgebouwd als feestbus
 • Engelse bus
 • Amerikaanse schoolbussen
 • Luxe touringcar
 • Diverse dubbeldekker bussen
 • Klassieke VW busjes
 • etc...
   

De Trouwkoets

De trouwkoets, getrokken door paarden met een koetsier in passende kledij op de bok! Pure klasse, prachtige uitstraling en vooral ook schitterende trouwfoto's. En ook biedt een trouwkoets de mogelijkheid om de bruidskinderen en/of ouders mee te laten rijden. Zo hebben zij ook de dag van hun leven. 

 • Trouwkoets met paarden
 • Paardentram

trouwkoets_hurenFoto: Stalhouderij de Fiifhoeke


Ludiek trouwvervoer

Ludiek trouwvervoer is een breed begrip. Dat begint al bij versierde fietsen met rammelende blikken er achteraan. De blikken achter de auto zijn echte tradities voor de trouwdag >>. Best wel leuk om die traditie hoog te houden toch? En dit loopt dan over in de versierde bakfiets met de bruid in de bak en de bruidegom (mm/vv) die zich in het zweet werkt, nog voordat de bruiloft is begonnen. Toppunt van ludiek dus! En de welbekende "Lelijke Eend" als trouwauto is ook een regelrechte eyecatcher voor de trouwfoto's.

 • De Lelijke Eend 
 • Bakfiets
 • Versierde fietsen
 • Tuktuk
 • Scooters

In het huwelijksbootje stappen al voordat je het jawoord hebt gegeven. Kom zelf bij de trouwlocatie aan het water aanvaren. De trouwlocaties aan het water beschikken vaak zelf over een boot waar je als bruidspaar gebruik van kunt maken voor een sfeervolle aankomst bij de locatie, waar jullie welkom worden geheten door de bruiloftsgasten. Is er geen boot beschikbaar dan kun je eenvoudig online een mooie sloep huren

 • luxe sloep of elektrosloep
 • houten roeiboot
 • partyboot waarop jullie de trouwerij gaan vieren

huwelijksbootje_trouwvervoerFoto: De Wartenster

Teveel om op te noemen

Zoals je hier hebt gezien en gelezen is het aanbod van trouwauto's en ook van al het andere trouwvervoer bijna te groot om op te noemen. Kijk in deze website onder de knop TROUWVERVOER voor de aanbieders in Friesland en ook van de omliggende provincies. Op het platform TrouweninNederland.nl is er zelfs een landelijk overzicht van aanbieders van trouwvervoer die je graag willen helpen om jullie trouwdag ook echt één van de mooiste dag van je leven te maken. 

Leuke adresjes

De Pollepleats

De Pollepleats

trouwlocatie op een magische plek aan het water
Venema Trouwauto's

Venema Trouwauto's

unieke trouwbussen om verliefd op te worden!
Trouwen op De Wartenster

Trouwen op De Wartenster

trouwvervoer op/over het water
Dance Centre Omar Smids

Dance Centre Omar Smids

voor een unieke openingsdans
The One Bridal

The One Bridal

Trouwkleding voor bruid, bruidegom en bruidskids!
Trouw in mijn Citroen

Trouw in mijn Citroen

meer dan alleen vervoer...
Jag Tax Trouwauto's

Jag Tax Trouwauto's

oldtimers voor feestelijke gelegenheden
Foto Nantko

Foto Nantko

eigentijds, spontaan en vooruitstrevend
Lokaal op Hatsum

Lokaal op Hatsum

romantische trouwlocatie met een sfeervolle tuin

Ook interessant

Etiquette van het trouwpak

Etiquette van het trouwpak

Etiquette & trouwen

Etiquette & trouwen

Fotograaf met gevoel

Fotograaf met gevoel

Regenachtige trouwdag

Regenachtige trouwdag

Een chique bruiloft

Een chique bruiloft

De taken van een weddingplanner

De taken van een weddingplanner

Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

Trouwen! Hoe het allemaal begon

Trouwen! Hoe het allemaal begon

All-in trouwen in het hart van Friesland

All-in trouwen in het hart van Friesland

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Sleur en trends in trouwlocaties

Sleur en trends in trouwlocaties

Trouwen in je eigen achtertuin

Trouwen in je eigen achtertuin

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

Tradities voor de trouwdag

Tradities voor de trouwdag

Veel gestelde vragen over Spoedcursus trouwvervoer kiezen...

De tarieven of kosten van een trouwauto met chauffeur verschillen nogal. Dat is sterk afhankelijk van het type trouwauto. Een klassieke VW T1 bus kost gemiddeld € 600,- per halve dag. Een mooie Rolls Royce voor een halve dag circa € 600,- Een Amerikaanse schoolbus voor circa 40 personen: € 700,- Een mooie Chrysler Limousine ± € 550,- Een gemiddelde oldtimer met chauffeur circa € 350,00. 

De meest gekozen versiering van de trouwauto's zijn bloemstukken, linten en de klassieke blikken met linten achteraan de trouwauto. De linten kunnen kleine lintjes aan de antenne en spiegels zijn en ook mooie brede linten op de motorkap. Deze worden bevestigd aan beide spiegels en lopen puntsgewijs over de motorkap richting de grill van de trouwauto. Vaak worden deze linten met bloemen gedecoreerd.

De prijs voor een mooie bloemstuk op de trouwauto kost gemiddeld tussen de € 100,- en € 200,-. De prijs is afhankelijk van jullie wensen, zoals groot of klein, basic of luxe en kies je voor gangbare bloemen of luxe bloemen. En tevens de beschikbaarheid van de bloemen.

De prijs van een trouwkoets met paarden is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst de afstand tussen de thuislocatie van de koets met de paarden t.o.v. de trouwlocatie e.d. De koets én de paarden worden in een vrachtwagen naar de opstaplocatie gereden. Dan de ritjes met het bruidspaar en weer terug. Als we uitgaan van een koets met 2 paarden ervoor, met de thuisbasis van maximaal 50 kilometer, dan zijn de kosten voor de koets met de paarden en het vervoer circa € 600,-. Dit kan oplopen tot € 1200,- i.v.m.. de afstand, het luxe niveau van de koets en het type paarden.

Ludiek, grappig, gek of komisch trouwvervoer komt ook vaak voor op een trouwdag. Meestal moet je dan als bruidspaar zelf rijden. Voorbeelden voor grappig of ludiek trouwvervoer zijn een gepimpte bakfiets, een Tuktuk, een z.g.n. "Lelijke Eend" (Citroën 2CV), versierde fietsen, leuke scooters, etc... Dergelijk trouwvervoer kun je huren of je regelt en versiert deze zelf.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media