Even snel een trouwauto of koets uitzoeken...

Dan denk je dat je online zo maar even een trouwauto gaat uitzoeken voor jullie trouwdag in Friesland, en dan blijkt er ineens een gigantisch aanbod te zijn van verschillende soorten trouwvervoer. Zo blijkt een trouwauto al een heel breed begrip te zijn, Om van alle andere soorten en mogelijkheden van het trouwvervoer maar niet te spreken. Volg hier maar even snel onze spoedcursus trouwvervoer kiezen! 

oldtimer-hurenFoto: Oldtimer-huren.nl

Beginnen bij het begin

Laten we maar gewoon beginnen bij het begin. De trouwauto's... wat zijn in Friesland globaal de verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen? Een trouwauto is het meest gekozen trouwvervoer. Niet omdat het nu per sé de favoriet is van de bruidsparen, maar simpelweg omdat het aanbod trouwauto's het breedste en grootste assortiment heeft. Kijk zelf maar:

 • Luxe trouwauto's  
 • Limousines
 • Verlengde limousines
 • Oldtimers
 • Sportwagens
 • Off roads
 • Cabrio trouwauto

- Luxe trouwauto's

Onder de luxe trouwauto's horen o.a. de Rolls Royce, Jaguar, Mercedes, BMW, Aston Martin, etc... Hiermee geef je een luxe en stijlvolle tint aan je trouwdag. 

- Limousines

Ook met een limousine komt je super stijlvol bij jullie trouwlocatie aanrijden. Maar een limo heeft ook nog een praktisch voordeel. In een limousine of zelfs verlengde limousine is er voldoende ruimte om ook de bruidskinderen en zelfs de ouders en schoonouders mee te laten rijden. Een garantie voor stralende gezichten en prachtige trouwfoto's.

all_american_limousinesFoto: All American Limousines

- Oldtimers

Een oldtimer als trouwauto behoort nog altijd tot de favorieten van onze bruidsparen. Denk hierbij niet alleen aan die klassiekers die je in een oude film voorbij ziet komen, want er zijn heel veel luxe en sportieve oldtimers als trouwvervoer zoals luxe Jaguar, Bugatti, Mercedes, Aston Martin, Citroën Traction, Ford Mustang, etc... Allemaal te huur in Friesland, maar ook in de omliggende provincies.

- Sportwagen als trouwauto

Deze snelle asfaltvreters winnen steeds meer terrein als trouwauto. Om de sportieve uitstraling, vaak een droomauto voor de bruiden of gommen en het zijn plaatjes op de trouwfoto's. En vooral ook: Je kunt ook sportieve trouwauto's huren waarin je zelf mag rijden.

- De off-road trouwauto's

Deze tereinwagesn zijn voor de stoere bruidsparen vaak een droom die uitkomt. Waarschijnlijk hebben zij al jaren van te voren gezegd dat als zij gaan trouwen, dat er dan een stoere terreinwagen als trouwauto komt. En die droom wordt dan ook waargemaakt, want er is voldoende aanbod van terreinauto's aan trouwvervoer.

- Cabrio trouwauto

Het aanbod van een cabriolet als trouwauto is zeer uitgebreid. Van die geinige mini cabrio's en Volkswagen Kever tot een snelle Porsche of Ferrari, Mercedes cabrio en de klassiekers zoals de Alfa Romeo Spider, Mustangs, Jaguars, etc...

jag_tax_cabrio_hurenFoto: Jag Tax Trouwauto's

Met z'n allen

Gezelliger wordt het niet... Met z'n allen in een bus naar de trouwlocatie en misschien daarna nog wel naar een gezellige feestlocatie. Onder het motto; met z'n allen... Een trouwbus is absoluut een garantie voor een top trouwdag. 1 groot feest!  Dit zijn de mogelijkheden voor het huren van een trouwbus:

 • Een feestbus in diverse uitvoeringen van standaard klassiek tot omgebouwd als feestbus
 • Engelse bus
 • Amerikaanse schoolbussen
 • Luxe touringcar
 • Diverse dubbeldekker bussen
 • Klassieke VW busjes
 • etc...
   

De Trouwkoets

De trouwkoets, getrokken door paarden met een koetsier in passende kledij op de bok! Pure klasse, prachtige uitstraling en vooral ook schitterende trouwfoto's. En ook biedt een trouwkoets de mogelijkheid om de bruidskinderen en/of ouders mee te laten rijden. Zo hebben zij ook de dag van hun leven. 

 • Trouwkoets met paarden
 • Paardentram

trouwkoets_hurenFoto: Stalhouderij de Fiifhoeke


Ludiek trouwvervoer

Ludiek trouwvervoer is een breed begrip. Dat begint al bij versierde fietsen met rammelende blikken er achteraan. De blikken achter de auto zijn echte tradities voor de trouwdag >>. Best wel leuk om die traditie hoog te houden toch? En dit loopt dan over in de versierde bakfiets met de bruid in de bak en de bruidegom (mm/vv) die zich in het zweet werkt, nog voordat de bruiloft is begonnen. Toppunt van ludiek dus! En de welbekende "Lelijke Eend" als trouwauto is ook een regelrechte eyecatcher voor de trouwfoto's.

 • De Lelijke Eend 
 • Bakfiets
 • Versierde fietsen
 • Tuktuk
 • Scooters

In het huwelijksbootje stappen al voordat je het jawoord hebt gegeven. Kom zelf bij de trouwlocatie aan het water aanvaren. De trouwlocaties aan het water beschikken vaak zelf over een boot waar je als bruidspaar gebruik van kunt maken voor een sfeervolle aankomst bij de locatie, waar jullie welkom worden geheten door de bruiloftsgasten. Is er geen boot beschikbaar dan kun je eenvoudig online een mooie sloep huren

 • luxe sloep of elektrosloep
 • houten roeiboot
 • partyboot waarop jullie de trouwerij gaan vieren

huwelijksbootje_trouwvervoerFoto: De Wartenster

Teveel om op te noemen

Zoals je hier hebt gezien en gelezen is het aanbod van trouwauto's en ook van al het andere trouwvervoer bijna te groot om op te noemen. Kijk in deze website onder de knop TROUWVERVOER voor de aanbieders in Friesland en ook van de omliggende provincies. Op het platform TrouweninNederland.nl is er zelfs een landelijk overzicht van aanbieders van trouwvervoer die je graag willen helpen om jullie trouwdag ook echt één van de mooiste dag van je leven te maken. 

Leuke adresjes

Trouw in mijn Citroen

Trouw in mijn Citroen

meer dan alleen vervoer...
The One Bridal

The One Bridal

Trouwkleding voor bruid, bruidegom en bruidskids!
Dance Centre Omar Smids

Dance Centre Omar Smids

voor een unieke openingsdans
De Pollepleats

De Pollepleats

trouwlocatie op een magische plek aan het water
Venema Trouwauto's

Venema Trouwauto's

unieke trouwbussen om verliefd op te worden!
Foto Nantko

Foto Nantko

eigentijds, spontaan en vooruitstrevend
Trouwen op De Wartenster

Trouwen op De Wartenster

trouwvervoer op/over het water
Jag Tax Trouwauto's

Jag Tax Trouwauto's

oldtimers voor feestelijke gelegenheden
Lokaal op Hatsum

Lokaal op Hatsum

romantische trouwlocatie met een sfeervolle tuin

Ook interessant

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Tradities voor de trouwdag

Tradities voor de trouwdag

All-in trouwen in het hart van Friesland

All-in trouwen in het hart van Friesland

Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

De taken van een weddingplanner

De taken van een weddingplanner

Trouwen in je eigen achtertuin

Trouwen in je eigen achtertuin

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

3 mogelijkheden om jullie trouwambtenaar te kiezen

Regenachtige trouwdag

Regenachtige trouwdag

Sleur en trends in trouwlocaties

Sleur en trends in trouwlocaties

Trouwen! Hoe het allemaal begon

Trouwen! Hoe het allemaal begon

Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

Trouwfotograaf en trouwfoto's in jullie stijl

Fotograaf met gevoel

Fotograaf met gevoel

Etiquette & trouwen

Etiquette & trouwen

Een chique bruiloft

Een chique bruiloft

Etiquette van het trouwpak

Etiquette van het trouwpak
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media