Een chique bruiloft

Chique trouwlocatie in Friesland
Foto: Boutique Hotel Catshuis

Een klassiek en chique huwelijk pakt vaak flink uit. Er wordt aandacht besteedt aan de kleinste details. Deze dag zit vol waardevolle emotionele momenten. Want uiteindelijk is je bruiloft een van de mooiste dagen uit je leven waar heel veel dingen samen komen. In dit artikel geven wij je aantal tips hoe je jouw bruiloft chique en onvergetelijk kunt maken. 

Hoe maak je jouw bruiloft chique en onvergetelijk?

Een bruiloft vraagt om enige voorbereiding. Er zijn bruidsparen die een jaar of twee jaar aan het plannen zijn. Als je precies weet wat je wil, kan alles ook sneller gerealiseerd worden. Daarbij is het een flinke investering. Wat gaat het allemaal kosten en wat is er allemaal voor nodig om van deze dag één van de meest bijzondere dagen uit je leven te maken? Je mag ervanuit gaan dat je deze dag maar één keer in je leven beleefd, daarom mag er ook flink uitgepakt worden! Wat jullie budget ook is, een bijzondere bruiloft is altijd mogelijk. Met deze tips moet het vast en zeker lukken!

Verstuur je gasten een unieke uitnodiging

Wanneer je je gasten een unieke, maar vooral een persoonlijke uitnodiging verstuurt, is de toon meteen gezet! Je gasten kunnen op deze manier zien welke sfeer jullie willen uitstralen op deze speciale dag. Er zijn verschillende online trouwkaarten aanbieders op het internet waar je zelf je trouwkaart kunt ontwerpen. De meeste websites bieden ook voorbeeld kaarten aan waar je alleen nog enkele aanpassingen hoeft te doen. Mocht er geen budget overblijven voor een unieke uitnodiging per post, dan zou je kunnen kiezen voor een eigen website. Erg leuk en origineel. 

Unieke trouwuitnodiging versturen
Foto: MyCards.nl

De huwelijksvoltrekking

De huwelijksvoltrekking is een van de belangrijkste onderdelen van jullie trouwdag en ook meteen het meest officiële gedeelte van deze dag. Voor dit speciale moment kun je bijvoorbeeld een origineel programmaboekje maken. Denk bijvoorbeeld aan een krant of flyer. Vaak zie je op foto’s dat de opstelling bestaat uit rijen, maar om je huwelijk uniek te maken, zou je er ook voor kunnen kiezen om de stoelen in een cirkel neer te zetten.

Het huwelijksdiner

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het diner. Houden jullie beiden van een ongedwongen sfeer en gezelligheid? Dan past een barbecue daar perfect bij. Niemand heeft hierbij vaste zitplaatsen en iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Maar ook het huren van een foodtruck is superleuk! Perfect voor de echte festival liefhebbers. Een mooie bijkomstigheid is dat foodtrucks ook hapjes voor het avondfeest kunnen verzorgen. Ook zou je kunnen kiezen voor tapas hapjes, zo hebben je gasten keuze uit verschillende gerechtjes. Voor het dessert zijn er ook verschillende opties. Denken jullie aan een speciale bar met diverse lekkernijen of kiezen jullie toch voor een dessert buffet? Er is van alles mogelijk!

BBQ op je bruiloft

Sfeervolle decoratie

Op een bruiloft is decoratie onmisbaar. Het geeft sfeer aan je trouwdag en decoratie heeft iets gezelligs. Vraag je ouders of grootouders bijvoorbeeld om hun trouwfoto’s en hang ze op. Zet wegwijsbordjes neer op de locatie die in de richtingen van de verschillende onderdelen van de bruiloft wijzen. Leg een rode loper met afzet palen uit bij de ceremonie, want hoe speciaal is het dat jullie als bruidspaar over deze unieke loper aankomen? Slingers, vlaggetjes, lampionnen en ballonnen doen het ook nog altijd erg goed. 

Origineel trouwvervoer

Komen jullie in een unieke oldtimer of kiezen jullie liever voor een wat luxere auto? Er is van alles mogelijk. En wanneer jullie locatie aan het water ligt, kun je letter en figuurlijk het huwelijksbootje instappen! Wil je het echt helemaal anders doen? Kies dan voor een fiets of scooter.

Oldtimer huren voor je bruiloft
Foto: All American Limousines

Mooie bloemen op je bruiloft

Ook bloemen zijn onmisbaar op jullie mooiste dag. Denk aan het bruidsboeket met één enkele bloem of meerdere bloemsoorten. Mocht je een echte bloemliefhebber zijn, dan zou je ook bloemetjes in je bruidskapsel kunnen verwerken.

Bij een chique bruiloft hoort natuurlijk ook een chique afsluiting. Als er budget over is, kun je de trouwdag uitbreiden naar een heel weekend. Of geniet samen van een mooie huwelijksreis in jullie favoriete land. Succes met alle voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten!
Meld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media