De perfecte bruiloft

Planning-bruiloft

Trouwen is een bijzondere gebeurtenis. Jij en je geliefde beloven elkaar de eeuwige trouw. Deze dag moet natuurlijk perfect verlopen, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, dat weten wij wel! Hieronder geven wij je een aantal tips om jouw eigen perfecte bruiloft te organiseren. 

Plan jouw perfecte trouwdag!

Trouwen is natuurlijk superleuk, maar het vergt wel energie en tijd. Begin daarom dan ook vroeg met plannen. Ook kun je hiervoor eventueel een weddingplanner inschakelen. De tradities en rituelen waar je niets mee hebt, kunnen achterwege worden gelaten. Doe het op de manier zoals jullie dat voor ogen hebben. Voor jullie moet dit een fantastische dag worden, maar ook je gasten mag het aan niets ontbreken. Plan jouw ‘perfect’ wedding met deze unieke tips!

Buiten trouwen? Dit zijn de opties!

Elkaar het ja-woord geven in de natuur is werkelijk heel bijzonder. Trouw op het strand, geef elkaar het ja-woord in een mooi parkje of bezegel jullie liefde op het erf van een sfeervolle boerderij. Een buiten bruiloft is mogelijk in de zomer, lente en herfstmaanden. Alleen aangezien het regelmatig regent in Nederland, moet er wel een binnen locatie zijn waar jullie eventueel met slecht weer terecht kunnen. Helaas schijnt het zonnetje niet altijd, maar ook met wat regen hoef je je niet uit het veld te slaan. Zet gezellige tentjes en overkappingen neer, dat ziet er ook erg gezellig uit!

Sfeervolle decoratie 

Om jullie bruiloft een persoonlijke touch te geven, is het ophangen van decoratie de perfecte oplossing. Er zijn verschillende items verkrijgbaar, helemaal in het thema van jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan lampionnen, slingers, ballonnen en vlaggetjes. Maar ook een photobooth is helemaal hip! Laat je gasten de meest hilarische foto’s maken. Als bedankje kunnen ze de fotostrip mee naar huis nemen. Heb je maar weinig budget? Dan is een polaroidcamera ook erg leuk! Polaroidfoto’s geven een vintage tintje aan jullie mooiste dag en zijn tevens het ultieme item om jullie trouwdag iets bijzonders mee te geven. 

Bloemen decoratie op je bruiloft

Kies voor een professionele fotograaf

Een professionele camera maakt je nog geen fotograaf. Kies dus echt voor een professionele fotograaf met veel ervaring en die daar ook daadwerkelijk cursussen e.d. voor gevolgd heeft. Foto’s van jullie mooiste dag zorgen ervoor dat jullie je na 50 jaar nog kunnen wanen in de sferen van jullie bruiloft. Hoe je een professionele fotograaf herkent? Bekijk verschillende trouwreportages zijn of haar website en maak een afspraak. Zo kom je erachter of er daadwerkelijk een klik is. 

Zorg voor de perfecte trouwkleding

Dit is één van de belangrijkste onderdelen voor jullie bruiloft. Jij gaat op zoek naar een prachtige bruidsjurk en jouw aanstaande zoekt daar een perfect pak bij. Maar ook de kleding van de bruidsmeisjes of bruidsjonkers moet volledig matchen met jullie trouwkleding. Of wij een leuk adres weten voor de bruid? Zeker wel! In de Wedding Wonderland bruidsmodewinkels vind je de nieuwste collectie trouwjurken en je bruidsjurk is meestal direct uit voorraad leverbaar.  

Neem de tijd voor elkaar

Jullie hebben al jullie familie en vrienden uitgenodigd. Misschien staan er wel meer dan 100 personen op de gastenlijst. Natuurlijk moet het voor hun een mooie dag worden, maar vergeet echter niet om tijd voor elkaar te nemen. Zonder jullie op momenten dat het kan eventjes af. Spreek bijvoorbeeld de bruidsfotograaf aan om op een idyllisch plekje wat foto’s te schieten. Zo hebben jullie echt even tijd voor elkaar. 

Entertainment op je bruiloft

Zorg voor een goede sfeer met een photobooth

De sfeer op jullie bruiloft moet goed en ongedwongen zijn. Probeer ongemakkelijkheden te vermijden. Zorg ervoor dat de sfeer losjes en gemoedelijk is en geef dit van tevoren mee aan je gasten. Kies voor gezellige en vrolijke muziek, richt de locatie zo in dat er op verschillende plekken leuke zit- en sta hoekjes zijn.  Je kunt ook aan een stukje beschaafde entertainment denken, zoals een photobooth. Want een bruiloftsfeest zonder photobooth is qua gezelligheid al niet meer voor te stellen. Een photobooth is een garantie voor sfeer op iedere bruiloft.

De openingsdans

Sommige bruidsparen kijken hier enorm tegenop en anderen zien enorm uit naar dit moment. Zeker wanneer je niet van dansen houdt, kan dit een heel awkward moment worden. Hou het losjes en kies voor swingende muziek. Als jullie zelf wat verlegen zijn kun je dit met de band of DJ afspreken. Dan zorgen zij er wel voor dat jullie gasten mee swingen. Van tevoren zou je ook nog een paar danslessen kunnen volgen om enige danspasjes te leren. Hoe dan ook, het komt altijd goed!

Geef je eigen draai aan de ceremonie

De ceremonie is het meest officiële gedeelte van de dag en hoeft echt niet saai te zijn. Belangrijk is dat al je gasten hun aandacht erbij hebben. Geef je eigen draai aan de ceremonie en je zult zien dat je gasten geen moment afgeleid zijn. Betreed op unieke wijze jullie huwelijksvoltrekking. Kom aan in een huwelijksbootje of laat je vader je trots begeleiden naar jouw aanstaande. Huur een ceremoniemeester in die zich niet beperkt tot het formele praatje, maar ook leuke uitspraken over jullie doet. Ook kun je je familie laten spreken die een emotioneel momentje aan jullie ceremonie kunnen toevoegen.

Ceremonie stoelen

Nog een aantal tips…

Ben je helemaal klaar voor jouw perfecte bruiloft? Bekijk dan de onderstaande tips en wij weten zeker dat je dan verzekerd bent van een onvergetelijke dag vol liefde. 

• Doe wat goed voelt en vooral hoe jullie het zelf willen. Laat je gasten zelf kiezen wat ze aantrekken en waar ze zich het prettigst in voelen. 
• Nodig de mensen uit waar je echt iets mee hebt. Tegenwoordig zijn de gastenlijsten van 150+ echt passé. 
• Natuurlijk wil jij de perfecte jurk, maar het belangrijkste is nog dat de jurk lekker zit en dat je je er losjes in kunt bewegen. 
• Zorg voor een goede mix tussen emotie en humor. Als je het losjes wilt houden maak je dan niet druk wie waar zit tijdens de trouwceremonie.
• Kies voor de leukst dansmuziek, voor jong en oud. Zo kunnen je ouders ook fanatiek mee dansen. 
• Moeten gasten van ver komen of willen ze blijven slapen zodat ze een borrel kunnen drinken? Zorg dan voor overnachtingsmogelijkheden. We snappen dat je nu meteen denkt dat de kosten hoog uit gaan vallen, maar dit kan best meevallen. Zeker wanneer je een logeerboerderij als trouwlocatie gekozen hebt. En mocht je echt geen budget overhouden, dan kun je je gasten altijd een slaapplek aanbieden met de melding dat ze de overnachting zelf moeten betalen. 

Leuke adresjes

YesBooth

YesBooth

Photobooth voor jullie bruiloft
Trouwen in het Hart van Friesland

Trouwen in het Hart van Friesland

all-in trouwen in Friesland
Fascino Wedding

Fascino Wedding

weddingplanner & ceremoniemeester
Superbruiloft.nl

Superbruiloft.nl

wij draaien jullie favoriete bruiloftmuziek
KC Catering

KC Catering

catering en partyverhuur
Lex Ensing Photography

Lex Ensing Photography

onzichtbare fotograaf op jullie dag

Ook interessant

Een chique bruiloft

Een chique bruiloft

Veel gestelde vragen over De perfecte bruiloft

De trouwceremonie, ook wel huwelijksvoltrekking genoemd, kent uiteraard een aantal vaste onderdelen, zoals de trouwbelofte en het trouwboekje ondertekenen. Daarin leidt de trouwambtenaar jullie. Daar heb je geen omkijken naar. Met uitzondering van de officiële onderdelen kun je best wel voor een eigen inbreng zorgen. Maar dit moet je dan vooraf met de trouwambtenaar bespreken.
Jazeker. Het is jullie grote dag, dus jullie bepalen de openingsdans. Je kunt bij een dansschool een alternatief voor de openingsdans instuderen. Die doen het altijd heel goed bij de bruiloftsgasten! Dansscholen zijn hiermee bekend. Ook kun je met de band of DJ afspreken dat bij de eerste dans alle gasten direct worden uitgenodigd om de dansvloer op te gaan. Daar kunnen jullie dan wel een beetje tussendoor schuifelen. Of je gaat gewoon niet dansen!
Trouwfotografen zijn net als auto's. Bij de goedkope auto's zitten soms best wel redelijke karretjes bij voor die prijs. Maar aan de top wordt het stukken beter maar voor velen onbetaalbaar. De kosten voor een bruidsreportage kunnen gemiddeld uiteen lopen van circa € 1000,00 tot € 3500,00. Afhankelijk van de kwaliteit, hoe lang is de fotograaf aanwezig, 1 of 2 fotografen, nabewerking, het trouwalbum, reiskosten, etc.Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media