Welke trouwkaarten kun je allemaal gebruiken?

Als je aan het speuren bent naar te gekke trouwkaarten voor jullie trouwdag, dan heb je vast al een aantal onderdelen van het to-do lijstje afgestreept. Waarschijnlijk heb je eerst jullie favoriete trouwlocatie in Friesland besproken, daarna de trouwdatum vastgelegd (of juist andersom) en is de eerste passessie voor de trouwjurk of het trouwpak ook al achter de rug. En daarna komt een rijtje waar de trouwkaarten ook bij staan. Maar let op! Er zijn meer onderdelen om een kaartje te versturen of te geven aan jullie gasten. Wij helpen je hier wel even op weg.

1 stijl voor alle drukwerk

Je zult hieronder lezen dat er voor de perfecte trouwdag best wel een aantal verschillende kaartjes gedrukt moeten worden. Het is dan ook verstandig om vroegtijdig te bepalen van welk "huwelijksdrukwerk" jullie allemaal gebruik gaan maken. Op die manier kun je kiezen voor 1 stijl of opdruk die bij alle kaarten weer terug komt. Bij de drukkers en online aanbieders staan alle mogelijkheden in thema's en stijlen duidelijk in beeld.

Hippe-trouwkaart
Foto: Cotton Bird

Save the date kaarten

Je wilt natuurlijk dat al jullie familie, vrienden e.d. aanwezig zullen zijn. Dan is het verstandig om te beginnen met het versturen van save the date kaarten. Noem die maar een soort van trouwkaarten-etiquette. Jullie bruiloftsgasten kunnen zo de trouwdatum alvast in hun agenda vrijhouden. Hele belangrijke kaarten dus, want het zou erg jammer als een beste vriend(in) of jouw favoriete collega er niet bij is als jullie gaan trouwen. De save the date kaarten kun je nog enigszins mysterieus houden door nog geen trouwlocatie en feestlocatie te noemen. 

Change the date kaarten

Deze change the date kaarten moeten we hier uiteraard wel noemen, maar laten we hopen dat je ze niet nodig gaat zijn. Mocht het toch zo zijn, dan kun je ze in ieder geval snel online bestellen, vanuit de serie die je toch al gebruikt voor alle andere trouwkaartjes. 

Menukaartjes

Er zijn ongetwijfeld mensen druk bezig geweest met de voorbereiding op het trouwfeest om de trouwzaal en de feestzaal stijlvol en gezellig aan te kleden. Ook tijdens het huwelijksdiner zal de tafel mooi gedekt zijn of het buffet is met liefde vanuit de keuken bereid. Dan zijn leuke menukaartjes in de zelfde stijl als al jullie andere drukwerk toch wel een schitterende finishing touch! Waarschijnlijk weet je in een later stadium pas wat de pot schaft op jullie trouwdag, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt de menukaartjes zelfs nog kort voor de trouwdag bestellen. Binnen enkele dagen heb je de menukaartjes dan al in huis.

Bedankkaartjes

Hoe leuk is het als jullie bruiloftsgasten bij vertrek allemaal een leuk huwelijksbedankje mee krijgen. En daar hoort dan een lief bedankkaartje bij die jullie vooraf aan de bedankjes kunnen strikken. Uiteraard in dezelfde stijl en thema die je voor de trouwkaarten e.d. ook hebt gebruikt. Zo zet je weer een stap richting de perfecte bruiloft.

6_Studio_Koekepeer_Online-trouwkaartenFoto: Studio Koekepeer

Bruidsmeisjes, bruidsjonkers en getuigen

De bruidskinderen en de getuigen kun je natuurlijk gewoon een appje sturen met jouw vraag of ze jullie op de trouwdag van dienst willen zijn. Maar niet heus... Bestel leuke kaartjes, wederom in het zelfde thema als de trouwkaarten, menukaartjes e.d. Zie je de verraste gezichten al voor je als ze jullie kaartje ontvangen?? Op dat moment zal het eerste ja-woord jullie snel bereiken. En nu jullie zelf nog...

Online trouwkaarten en ander huwelijksdrukwerk

Zorg dat je eerst weet in welke stijl en welk seizoen jullie gaan trouwen. Ga je daarna online oriënteren om de trouwkaarten e.d. uit te zoeken. Wacht in ieder geval niet te lang met het versturen van de save-the-date-kaarten en de "wil je mijn getuige/bruidskindje zijn".

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest door de Consumentenbond
MyCards.nl

MyCards.nl

maak hier je mooiste trouwkaart
Pretty Orange

Pretty Orange

trouwkaarten maken met plezier
Koningkaart

Koningkaart

exclusieve trouwkaarten, alleen bij ons te bestellen
Trouwkaarten.nl

Trouwkaarten.nl

de goedkoopste trouwkaarten van Nederland
CreAlied

CreAlied

unieke trouwkaarten op maat gemaakt
Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten

unieke trouwkaarten waar je blij van wordt
Made for Moments

Made for Moments

vier de liefde met een persoonlijke trouwkaart
Wedding Designs

Wedding Designs

exclusieve trouwkaarten en ander bijzonder drukwerk
TrouwkaartenWinkel

TrouwkaartenWinkel

exclusieve trouwkaarten voor jullie grote dag
Leintjes.nl

Leintjes.nl

stijlvolle en eigentijdse trouwkaarten
Gupje

Gupje

elke trouwkaart wordt gratis op maat gemaakt

Ook interessant

Tradities voor de trouwdag

Tradities voor de trouwdag

Trouwen! Hoe het allemaal begon

Trouwen! Hoe het allemaal begon

Veel gestelde vragen over Welke trouwkaarten kun je gebruiken?

Save the date kaarten zijn bedoeld voor de mensen die jullie uit gaan nodigen voor de trouwdag of bruiloft. Het is een soort van vooraankondiging waardoor zij de trouwdatum alvast in hun agenda kunnen blokken zodat zij zeker aanwezig kunnen zijn op jullie trouwfeest.

Jazeker kun je online de trouwkaarten zelf maken of ontwerpen. Hier hebben de meeste webshops met trouwkaarten mooie system voor waarbij je ook nog automatisch begeleid wordt. Het zelf ontwerpen van de trouwkaarten gaat overzichtelijk, stap voor stap!

Allereerst moet het onderwerp op de trouwkaart staan. Bijvoorbeeld: "Wij gaan trouwen". Uiteraard moeten ook de namen van het bruidspaar op de trouwkaart schitteren. De gegevens van de trouwlocatie en feestlocatie. Duidelijkheid dat de ontvangers van de trouwkaart zijn uitgenodigd voor de gehele trouwdag of een deel daarvan. De tijden waarop jullie gasten verwacht worden. Contactgegevens inclusief telefoonnummer van de weddingplanner, ceremoniemeester of van jullie zelf. Indien van toepassing of gewenst: De eindtijd Dresscode of thema. Kadotip!
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media