Spannende dranken voor een alcoholvrije bruiloft

Huwelijksfeest zonder alcohol

Heb je al eens gedacht aan een alcoholvrije bruiloft? Niet alleen is alcoholvrije drank goedkoper, je kunt er ook allerlei spannende drankjes mee creëeren. Maak bijvoorbeeld eens een alcoholvrije Gin & Tonic of serveer alcoholvrij bier of wijn. Alcoholvrije dranken zijn niet alleen beter voor je lichaam, ze zorgen ook voor een zorgeloze bruiloft zonder alcohol-gerelateerde akkefietjes. Lees in dit artikel tips en tricks voor een alcoholvrije bruiloft.

Een alcoholvrije bruiloft

Nu mensen steeds zwaarder worden en meer op hun gezondheid gaan letten, is het achterwege laten van alcohol een goede zet. Door geen alcohol te drinken op je bruiloft, kun je er met volle teugen van genieten. Daarbij kun je je de volgende dag nog elk detail van je bruiloft herinneren. 

Alcoholvrije drank is er in allerlei soorten en maten en dus voor elk iets wils; je hoeft dus niet per se alcohol te serveren voor een herinneringswaardig feest. Door de grote toename in populariteit zijn alle soorten en smaken verkrijgbaar. Denk aan wodka, rum of mocktails. Met een alcoholvrije witte rum leg je de basis voro een heerlijke Nojito. Dat is de 0.0 variant van de Mojito cocktail. 

Alcoholvrije mocktails

Spannende dranken

Maar is alcoholvrije drank dan niet saai? Nee hoor! Er zijn talloze dranken die alcoholvrij net zo spannend en lekker zijn als de versie met alcohol. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan alcoholvrije gin? Combineer bijvoorbeeld de Siegfried Wonderlead Alcohol-Free Gin met de klassieke Fever-Tree Indian Tonic Water. Voeg een schijfje grapefruit toe voor een zure of juist komkommer voor een frisse Gin & Tonic en geniet volledig alcoholvrij van een luxe en spannend drankje.

Waar koop ik alcoholvrije drank?

Verscheidene online slijterijen hebben een uitgebreid assortiment aan alcoholvrije dranken. Bijna wekelijks wordt het aanbod groter. Zo vind je in hun assortiment bijvoorbeeld alcoholvrije gin, rum en wodka, maar ook allerlei likeuren zonder alcohol zoals bijvoorbeeld limoncello. Vooral dat laatste is interessant wanneer je van plan bent om in de zomer te trouwen.

Buiten trouwen

Bij een zomerse bruiloft denk je aan trouwen in de openlucht. Wanneer jullie buiten gaan trouwen, moet je natuurlijk wel rekening houden met een aantal risico's. Helaas kan er in Nederland heel wat regen vallen, maar laten we van het positieve uitgaan! Als het heel warm is, kunnen jij en je gasten wel een verfrissend drankje gebruiken toch? Alcoholvrije cocktails zijn lekker én geven sfeer aan je bruiloft. Het staat feestelijk en passen echt bij de zomer. Uiteraard kunnen jullie ook kiezen voor frisdrank of alcholvrij bier of wijn. Budget speelt hierbij vaak ook een rol...

Zomerse bruiloft

Ben je van plan om alcoholvrije cocktails te maken? Bestel dan gelijk je chasers zoals tonic water, San Pellegrino of kant-en-klare alcoholvrije Martini cocktails. Dit kan je vooraf gemixt kopen of zelf samenstellen aan de bar. 

Leuke adresjes

Trouwen op De Wartenster

Trouwen op De Wartenster

trouwvervoer op/over het water
Superbruiloft.nl

Superbruiloft.nl

wedding DJ's & more

Ook interessant

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

Bruiloft dresscodes - dit moet je er over weten

De perfecte bruiloft

De perfecte bruiloft
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media